Luka Zlatkov pobjednik stolnoteniskog Mastersa u Puli!

U Puli se igra Masters HSTS-a – 5. memorijal Dean Šešelja, a prvog dana odigran je turnir u konkurenciji juniora i juniorki te mlađih kadeta i kadetkinja.

U juniorskoj konkurenciji dvostruka pobjeda Mladosti, kod muških najbolji je bio Ivor Ban, kod djevojaka Zara Ilić. U konkurenciji mlađih kadeta pobjedu je odnio Leon Benko (TIS), kod mlađih kadetkinja Sena Smailji (Srdoči).
U juniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Ivor Ban (Mladost). Najteži meč imao je u skupini gdje je slavio s 3:2 nad Leom Vekićem (Pula). U četvrtfinalu je s 3:0 svladao Leona Šanteka (Starr), a u polufinalu Lovra Zovka (Zagreb) s 3:0. Za prvo mjesto opet se susreo s VeKod mlađih kadeta njabolji je bio Leon Benko (TIS) pritom izgubivši na cijelom turniru jedan set. U polufinalu je s 3:1 svladao Tina Islamovića (Zagreb), da bi u finalu s 3:0 pobijedio Bornu Zohila (Pula). Uz Islamovića treće mjesto osvojio je Ivan Hencl (TIS).
Zara Ilić (Mladost) osvojila je Masters u konkurenciji juniorki. U skupini je završila druga iza Ivane Grgić (Bjelovar), a potom je u četvrtfinalu s 3:2 svladala Saru Sušac (Mladost). Za finale je s 3:0 bila bolja od Hanne Lončarević (TIS), a za prvo mjesto je u neizvjesnom dvoboju pU nedjelju se u Puli igrao Masters HSTS-a 5. memorijal Dean Šešelja u konkurenciji seniora, kadeta i kadetkinja te najmlađih kadeta i najmlađih kadetkinja.

Ivor Ban (Mladost) je nakon juniorskog osvojio i seniorski turnir, kod kadeta najbolji je bio Luka Zlatkov (Dugo Selo), kod najmlađih kadeta Andrej Mrkić (Pula). U konkurenciji kadetkinja prvo mjesto osvojila je Hanna Lončarević (TIS), kod najmlađih kadetkinja Mia Buić (Pula).
Ivor Ban osvojio je i seniorski naslov na Mastersu. U skupini je poražen od Ivana Franjula (Pula), ali prošao je dalje kao prvoplasirani. U polufinalu je s 3:2 svladao Jakova Jakelića (Zagreb), a potom je identičnim rezultatom bio bolji od Luke Martineka (Dugo Selo). Inače, L. Martinek je u četvrtfinalu uspio okrenuti 0:2 protiv Aleksa Krstevskog (Pula), a potom je nadoknadio i 1:2 u polufinalu protiv brata Mislava.
Luka Zlatkov (Dugo Selo) bio je najbolji u konkurenciji kadeta. U četvrtfinalu je s 3:2 pobijedio Rinu Vidana (Split), u polufinalu je s 3:1 bio bolji od Lea Vekića (Pula), a za kraj je s 3:0 bio bolji od Borne Peteka (TIS). Petek je velik posao obavio u polufinalu kad je s 3:2 zaustavio novog državnog prvaka Mislava Posavca (Zabok).
U konkurenciji najmlađih kadeta, kao i na nedavnom državnom u Dugom Selu, u finalu su se sastala dva Puljana, a pobjedu je opet odnio Andrej Mrkić svladavši s 3:0 Denija Valea. Inače, Mrkić je sve susrete pobijedio bez izgubljenog seta. Treće mjesto pripalo je Gabrijelu Marjanoviću (Vodovod) i Luki Tepešu (Dugo Selo).

obijedila Klaru Bardač (TIS). Ilić je povela 2:0, Bardač je uspjela izjednačiti da bi odluka pala u petom setu pri rezultatu 22:20. Uz Lončarević treće mjesto osvojila je Ivana Grgić (Bjelovar), koja je u polufinalu izgubila 3:2 od Bardač.
U konkurenciji mlađih kadetkinja najbolja je bila Sena Smailji (Srdoči). Najteži susret imala je u četvrtfinalu kada je svladala Luciju Krnić (Samobor) i to nakon što je gubila 2:0. U polufinalu je s 3:1 bila bolja od Tamare Nakić (Zagreb), a potom u finalu od Marle Vidaković (Olimpija) s 3:0. Uz Nakić treće mjesto osvojila je i Zrinka Rebić (TIS).kićem te ga ovog puta pobijedio 3:0. Inače, Vekić, koji je kadet, je velik posao obavio u četvrtfinalu kada je s 3:0 svladao Jakova Jakelića (Zagreb), a potom i u polufinalu svladavši s 3:1 Brunu Peteka (TIS).

 

Kod kadetkinja najbolja je bila Hanna Lončarević (TIS). U polufinalu je gubila 2:0 protiv Ivone Štrige (Varaždin), ali uspjela je preokrenuti susret u svoju korist. Njih dvije su se susrele u polufinalu državnog, a Lončarević je prošla nakom sedam setova. U finalu igračica TIS-a je s 3:2 svladala Brunu Borovec (Starr). Uz Štrigu treće mjesto osvojila je Lucija Sitar (Varaždin).
U konkurenciji najmlađih kadetkinja naslov je ostao u Puli. No, za razliku od državnog Masters je osvojila Mia Buić (Pula). U četvrtfinalu je s 3:2 svladala Niku Šaš (Koprivnica) te joj uzvratila za poraz s državnog. S tim da je ovaj meč bio još neizvjesniji s obzirom da su praktički svi setovi završili u fiksu. U polufinalu je s 3:0 nadigrala Maru Markovanović (Dugo Selo), a podjednako uspješna bila je i u finalu gdje je svladala Victoriju Pustaj (Jaska).
Pustaj je težak meč imala u četvrtfinalu, uspjela je preokrenuti 0:2 protiv Lane Bebek (Dugo Selo), a potom je s 3:2 pobijedila i Lanu Benko (TIS). Benko i Markovanović su velik posao obavile u skupini kada su iza sebe ostavile novu državnu prvakinju Aileen Dorić (Pula), a potom su obje za medalju pobijedile pulske igračice. Benko je s 3:0 svladala Nikolinu Miličević, dok je Markovanović s 3:1 bila bolja od Andree Orbanić.

You may also like...