STK Zabok, Karlo Posavec i Victoria Pustaj prvaci Hrvatske!

U Dugom Selu se održalo prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje te najmlađe kadete i kadetkinje.

Najviše razloga za osmijeh svakako ima Pula, koja je osvojila osam zlatnih medalja, tri srebrne i četiri brončane medalje. U konkurenciji najmlađih kadeta i kadetkinja poharali su konkurenciju, osvojili praktički sva prva mjesta, jedino gdje nisu bili prvi su ženski parovi. Zadovoljstvo uspjehom na državnom ima i zagrebački TIS koji je osvojio četiri zlatne medalje, šest srebrnih i dvije brončane medalje.
Kod kadeta prvak je postao Mislav Posavec (Zabok). U petak je predvodio svoju ekipu do naslova prvaka,a potom je sve začinio pojedinačnim naslovom. U četvrtfinalu je gubio 3:1 od drugog nositelja Lea Vekića (Pula), no do pobjede je došao u fiksu sedmog seta (18:16). U polufinalu je otvorio s 0:2, da bi na kraju s 4:2 svladao Rinu Vidana (Split), a za zlato je s 4:0 bio bolji od Roka Metera (Mladost). Vekić i Meter su utjehu našli u parovima gdje su do naslova stigli bez izgubljenog seta.
Kod djevojaka ništa novo, Hana Arapović (TIS) je treću godinu uzastopce prvakinja Hrvatske u kadetskom uzrastu. U polufinalu je s 4:0 bila bolja od Brune Borovec (Starr), a potom u finalu s 4:1 od klupske suigračice Hanne Lončarević, koja je za finale s 4:3 svladala Ivonu Štrigu (Varaždin). Također, Arapović je treću godinu uzastopce i prvakinja u parovima, a zadnje dvije godine taj uspjeh je ostvarila s Lončarević. Lani je s Bornom Petekom bila i prvakinja u miksu, ali ove godine ispriječili su im se Leo Vekić i Bruna Borovec (Pula/TIS) svladavši ih u finalu s 3:1.

Kod najmlađih kadeta sva zlata odnio je Andrej Mrkić (Pula). U polufinalu je imao teži meč s Lukom Tepešom (Dugo Selo) pobjedviši 3:1, da bi u finalu s 3:0 bio bolji od klupskog suigrača Denija Valea, koji je prije toga s 3:1 svladao Ivora Coleva (Putjane). Colev je za medalju pobijedio Gabrijela Marjanovića (Vodovod) i to nakon što je gubio 2:0. Mrkić je s Valeom uzeo titulu u parovima i to bez izgubljenog seta kroz cijeli turnir. Najviše problema imao je mješovitim parovima, ali nakon pet neizvjesnih setova (4, -9, -9, 14, 11) Andrej Mrkić i Nikolina Miličević su bili bolji od Gabrijela Marjanovića i Victorije Pustaj (Vodovod/Jaska).
Pula je bila odlična i kod najmlađih kadetkinja gdje su imali čak pet igračica u četvrtfinalu. U pojedinačnoj konkurenciji državna prvakinja je Aileen Dorić, brončane su njene suigračice Larisa Putigna i Andrea Orbanić, a srebro je otišlo u ruke Victorije Pustaj (Jaska). Odličan nastup igračice Jaske koja je u kombinaciji s Lanom Benko (TIS) osvojila titulu u parovima svladavši Larisu Putignu i Nikolinu Miličević s 3:1, a na sve to pridodala je i srebro iz mješovitih parova.

POJEDINAČNO
Kadeti: 1. Mislav Posavec (Zabok), 2. Roko Meter (Mladost), 3. Borna Petek (TIS) i Rino Vidan (Split)
Kadetkinje: 1. Hana Arapović (TIS), 2. Hanna Lončarević (TIS), 3. Bruna Borovec (Starr) i Ivona Štriga (Varaždin)
Najmlađi kadeti: 1. Andrej Mrkić (Pula), 2. Deni Vale (Pula), 3. Luka Tepeš (Dugo Selo) i Ivor Colev (Putjane)
Najmlađe kadetkinje: 1. Aileen Dorić (Pula), 2. Victoria Pustaj (Jaska), 3. Larisa Putigna (Pula) i Andrea OrbanPAROVI
Kadeti: 1. Leo Vekić/Roko Meter (Pula/Mladost), 2. Borna Petek/Luka Zlatkov (TIS/Dugo Selo), 3. Mislav Posavec/Hrvoje Martinec (Zabok) i Luka Lozušić/Rino Vidan (Zagreb/Split)
Kadetkinje: 1. Hana Arapović/Hanna Lončarević (TIS), 2. Lucija Sitar/Ivona Štriga (Varaždin), 3. Bruna Borovec/Dora Popec (Starr/Jadran) i Marta Novak/Marla Vidaković (Šenkovec/Olimpija)
Najmlađi kadeti: 1. Andrej Mrkić/Deni Vale (Pula), 2. Leo Bernaz/Adrian Šakić (Brovinje/Malinska), 3. Luka Tepeš/Patrik Paurević (Dugo Selo) i Gabrijel Marjanović/Ivor Colev (Vodovod/Putjane)
Najmlađe kadetkinje: 1. Lana Benko/Victoria Pustaj (TIS/Jaska), 2. Larisa Putigna/Nikolina Miličević (Pula), 3. Mia Buić/Andrea Orbanić (Pula) i Mara Markovanović/Lana Bebek (Dugo Selo)

MJEŠOVITI PAROVI
Kadeti: 1. Leo Vekić/Bruna Borovec (Pula/Starr), 2. Borna Petek/Hana Arapović (TIS), 3. Luka Zlatkov/Ivona Štriga (Dugo Selo/Varaždin) i Mislav Posavec/Dora Popec (Zabok/Jadran)
Najmlađi kadeti: 1. Andrej Mrkić/Nikolina Miličević (Pula), 2. Gabrijel Marjanović/Victoria Pustaj (Vodovod/Jaska), 3. Leo Bernaz/Aileen Dorić (Brovinje/Pula)

EKIPNO:
Kadeti: 1. Zabok, 2. TIS, 3. Pula
Kadetkinje: 1. Varaždin, 2. TIS, 3. Zagreb
Najmlađe: 1. Pula, 2. Vodovod, 3. Dugo Selo
Najmlađe kadetkinje: 1. Pula, 2. Dugo Selo, 3. TIS

You may also like...