Mara Markovanović treća u Opatiji

Belgijac Laurens Devos i Amerikanka Amy Wang osvojili su juniorske turnire na 3. Opatija Milenij Openu.

Hrvatska u muškoj juniorskoj konkurenciji nije imala igrača na postolju, dok je kod djevojaka Ema Marn (Malinska-Dubašnica) bila druga, a Hana Arapović (TIS) treća. Ivor Ban (Mladost) je osvojio kadetski turnir, Lovro Zovko (Zagreb) je bio treći, a kod djevojaka Arapović je uzela još jednu brončanu medalju.
Juniorski turnir ide u Belgiju, Laurens Devos je u finalu pobijedio Portugalca Li Tiaga s 4:1. Treće mjesto podijelili su Amerikanac Nikhil Kumar i Belgijac Olav Kosolosky. Inače, Devos je imao težak meč u četvrtfinalu, malo je nedostajalo da izgubi od od Ivora Bana. Igrač Mladosti vodio je 3:1, ali na kraju je s(p)retniji bio Belgijac (-3, 10, -4, -10, 4, 8, 8).
U juniorskoj je bio blizu medalje, ali zato je Ivor Ban sve nadoknadio u kadetskoj konkurenciji. U polufinalu je sa Slovakom Felixom Ivancom gubio 2:0, ali uspio se vratiti i proći dalje (-6, -8, 5, 8, 6). Za prvo mjesto svladao je još jednog Slovaka, Filipa Delincaka, i to s 3:1. Treće mjesto osvojili su već spomenuti Ivanco i Lovro Zovko (Zagreb).
Mlađekadetski turnir osvojio je Borna Petek (TIS), a u finalu je s 3:1 bio bolji od Mađara Davida Szantosija. Treće mjesto pripalo je Nijemcu Luis Krausu i Slovaku Samku Arpasu.
U konkurenciji najmlađih kadeta prvo mjesto za Mađara Nikosza Kizakisza, koji je u finalu s 3:1 bio bolji od Benjamina Zijadića (BiH). Treće mjesto osvojili su dva Slovaka, Adam Madaras i Samko ArpKod juniorki prvo mjesto pripalo je Amerikanki Amy Wang, nakon što je u finalu pobijedila Emu Marn (Malinska-Dubašnica) s 4:2. Prije toga Marn je s 4:0 bila bolja od Hane Arapović (TIS). Uz Arapović, treće mjesto uzela je i Reka Bezeg (Srbija).
Naslov pobjednice kod kadetkinja osvojila je Reka Bezeg (Srbija) i to nakon što je s 3:0 bila bolja od Engleskinje Jasmin Wong. Hana Arapović je zaustavljena u polufinalu od Wong s 3:0, a uz igračicu TIS-a treće mjesto osvojila je i Engleskinja Ruby Chan. Korak do medalje bila je i Hanna Lončarević (TIS), ali nakon pet setova bolja je bila Chan (7, -8, -6, 12, 8).
U konkurenciji mlađih kadetkinja prva je bila Dora Ćosić (BiH), a u finalu je s 3:0 svladala Brunu Borovec (Starr). Treće mjesto osvojile su Njemica Shirin Hossfeld i Jelena Vukelić (Varaždin).
Kod najmlađih kadetkinja najbolja je bila Andrea Orbanić (Kanfanar) nakon što je u finalu s 3:1 pobijedila Njemicu Elisu Kohlen. Treće mjesto pripalo je Maji Bolješić (Zagreb) i Mari Markovanović (Dugo Selo).

You may also like...