Zara Ilić i Luka Zlatkov pobjednici Rijeke

U Rijeci se proteklog vikenda igrao 35. kup Grada Rijeke, a u konkurenciji juniora najbolji je bio Dorian Kuzmić (Pula). Kod djevojaka najjača kategorija je bila ona kadetska, a najbolja je bila Zara Ilić (Samobor).

U konkurenciji juniora najbolji je bio Dorian Kuzmić (Pula), svladavši Lea Vekića (Opatija) s 3:1. Kuzmić je u polufinalu nadigrao Luku Draguna (Dugo Selo) s 3:0, dok je Vekić s 3:1 svladao Brunu Peteka (Tis).
Luka Zlatkov (Dugo Selo) osvojio je turnir kadeta, unatoč što je od većine konkurencije dvije godine mlađi. U polufinalu je s 3:2 bio bolji od Petra Znike (Zagreb) s 3:2, a potom u finalu od Andree Milohanovića (Pula) s 3:0. Uz Zniku brončani je bio i Noa Vresk (Mihovljan).
Prvo mjesto kod mlađih kadeta uzeo je Simon Vincek (MGK Drava Žabnik) nakon pobjede u finalu nad Matejom Stočkom (Varaždin) s 3:1. Treće mjesto podijeli su Maximilian Krtalić (Pula) i Tin Islamović (Zagreb).
U konkurenciji najmlađih kadeta najbolji je bio Franko Majcen (Zagreb). Nakon što je u polufinalu slavio nakon pet setova (5, 8, -8, -10, 6) nad Andrejom Mrkićem (Pula), u finalu je s 3:0 bio bolji od Vite MIlaka (MGK Drava Žabnik). Njih dvoje su se susreli i u finalu Đure Dubenika, tad je također slavio Majcen, ali nakon pet setova. Inače, Majcenu je ovo treći uzastopni turnir koji je osvojio. Uz Mrkića treće mjesto osvojio je i Ivor Colev (Putjane).
Kod kadetkinja najbolja je bila Zara Ilić (Samobor) svladavši u finalu Hannu Lončarević (Tis) s 3:2. Ilić je i u polufinalu imala težak meč, ali je nakon pet setova bila bolja od Gabrijele ALviž (Mladost). Uz Alviž treće mjesto osvojila je Mia Šćepanović (Mladost).
Tamara Nakić (Zagreb) osvojila je turnir mlađih kadetkinja svladavši u finalu Senu Smailji (Srdoči) s 3:0. Treće mjesto podijelile su Ivona Petreković (Mladost) i Adriana Landripet (Stubica).
U konkurenciji najmlađih kadetkinja u finalu su igrale dvije igračice Pule, a pobjedu je odnijela Larisa Putigna svladavši Aileen Dorić s 3:1. Treće mjesto podijelile su Mara Markovanović (Dugo Selo) i Lana Benko (Tis).

You may also like...