42. memorijal “Đuro Dubenik”

U Dugom Selu igrao se 42. međunarodni memorijal Đuro Dubenik, na kojem je bilo 400 prijavljenih igrača i igračica iz 53 kluba. Najjača kategorija bila je juniorska, a pobjedu su odnijeli Ivor Ban (Mladost) i Marta Vukelić (Aquaestil).

Ivor Ban pobjednik je juniorskog turnira, u polufinalu je s 3:2 svladao Aleksa Krstevskog (Pula), a potom je u finalu s 3:0 bio bolji od Leona Šanteka (Starr). Uz Krstevskog, koji je za medalju svladao Lovra Zovka (Zagreb) 3:2, treće mjesto osvojio je Filip Borovnjak (Zagreb). Inače, Leo Vekić (Pula) je u osmini finala izbacio prvog nositelja Jakova Jakelića (Zagreb) s 3:2 (6, -11, 5, -6, 10).
Kadetski turnir pripao je Luki Zlatkovu (Dugo Selo) koji je u finalu s 3:2 bio bolji od Roka Metera (Mladost). Treće mjesto osvojili su Leo Vekić (Pula) i Borna Petek (TIS).
Kod mlađih kadeta u finalu smo gledali dva igrača TIS-a, a pobjedu je odnio Leon Benko svladavši s 3:0 Ivana Hencla. Treće mjesto osvojili su igrači Zagreba, Filip Kumar i Tin Islamović.
Andrej Mrkić (Pula) osvojio je turnir najmlađih kadeta. Siguran nastup kroz cijeli turnir, a u finalu je s 3:1 svladao Luku Tepeša (Dugo Selo). Treće mjesto osvojili su Ivor Colev (Putjane) i Deni Vale (Pula).
U konkurenciji klinaca najbolji je bio Petar Zidarić (Pula), a u finalu je s 3:1 svladao Šimu Klarića (Šibenik). Treće mjesto osvojili su Leon Zrinski (Stubaki) i Nikola Jurić (Marathon).  

Marta Vukelić (Aquaestil) osvojila je turnir u juniorskoj kategoriji, dok su ostale medalje otišle u ruke igračica TIS-a. Vukelić je u polufinalu s 3:1 bila bolja od Klare Bardač, a potom je u finalu s 3:0 nadigrala Hanu Arapović. Uz Bardač treće mjesto osvojila je Sara Sušac.
Kod kadetkinja najbolja je bila Dora Čosić (Vitez), a u finalu je s 3:1 svladala Hannu Lončarević (TIS). Treće mjesto osvojile su Ivona Štriga (Varaždin) i Bruna Borovec (Starr).
Sena Smailji (Srdoči) osvojila je turnir mlađih kadetkinja, a u finalu je bila bolja od Marle Vidaković (Olimpija). Pobjednica je težak susret imala je u četvrtfinalu, ali je nakon pet setova prošla Stellu šaš (Koprivnica). Treće mjesto osvojile su Zrinka Rebić (TIS) i Marta Novak (Šenkovec).
Kod najmlađih kadetkinja čak tri medalje otišle su u Pulu. Pobjednica je Larisa Putigna (Pula), druga je bila Nikolina Miličević (Pula), dok su treće završile Victoria Pustaj (Jaska) i Aileen Dorić (Pula). Putigna je u finalu s 3:0 nadigrala Miličević, koja je u polufinalu imala težak susret. Gubila je 2:0 od Pustaj, ali uspjela je proći u finale (-9, -10, 2, 10, 6). Druga nositeljica Mara Markovanović (Dugo Selo) zaustavljena je u osmini finala od Mie Buić (Pula) s 3:1.
Kod klinceza prvo mjesto osvojila je Lana Benko (TIS) svladavši u finalu Barbaru Tepeš (Dugo Selo) s 3:0. Inače, Tepeš je imala teža polufinalni susret s Petrom Jelić (Mladost) gdje je gubila 2:0, ali uspjela je proći dalje (-9, -7, 6, 4, 10). Uz Jelić treće mjesto osvojila je Lucija Topolovec (MGK Drava Žabnik).

You may also like...