Leeloo Vukelja na postolju u Rijeci!

U organizaciji STŠK Srdoči održan je 36. kup Grada Rijeke, na kojem je nastupilo 227 igrača i igračica.

U juniorskoj konkurenciji pobjedu su odnijeli Bruno Petek (TIS) i Ivana Grgić (Bjelovar). Kod kadeta najbolji je bio Leonardo Petrović (Zagreb) i Zrinka Rebić (TIS). Posebno uspješan turnir imali su klubovi Pula i TIS, Puljani su u Rijeci osvojili osam medalja, a TIS njih sedam.
Kod juniora najbolji je bio Bruno Petek (TIS). Za finale je svladao prvog nositelja Aleksa Krstevskog (Pula) s 3:1. Potom je u finalu gubio 2:0 od Lea Vekića (Pula), no uspio je okrenuti meč u svoju korist (-9, -5, 5, 9, 7). Uz Krstevskog treće mjesto osvojio je Borna Petek (TIS), koji je velik posao obavio za ulazak u polufinale kada je s 3:2 izbacio drugog nositelja i četiri godine starijeg Doriana Kuzmića (Pula). I mlađi Petek, poput brata Brune, uspio je okrenuti meč u svoju korist nakon što je gubio 2:0 (-9, -8, 7, 10, 8).
Leonardo Petrović (Zagreb) osvojio je turnir kadeta. U polufinalu je svladao Leona Benka (TIS) s 3:0, a u finalu s 3:1 Hrvoja Martinca (Zabok). Uz Benka brončani je bio i Mauro Orbanić (Pula).
U konkurenciji mlađih kadeta prvo mjesto pripalo je Borni Zohilu (Pula) nakon što je u finalu s 3:0 bio bolji od Ivana Hencla (TIS). Treće mjesto pripalo je Simonu Dvorskom (Varaždin) i Filipu Tkalecu (TIS).
Kod najmlađih kadeta najbolji je bio Gabrijel Marjanović (Vodovod), a u finalu je s 3:0 bio bolji od Denija Valea (Pula). Treće mjesto osvojili su Leo Bernaz (Brovinje) i Ivor Colev (Putjane).

Kod juniorki prva je bila Ivana Grgić (Bjelovar). U polufinalu je uspjela okrenuti 0:2 u pobjedu 3:2 nad Zarom Ilić (Mladost), a potom je u finalu s 3:1 svladala Hannu Lončarević (TIS). Uz Ilić treće mjesto osvojila je Dora Popec (Jadran).
Kod kadetkinja prvo mjesto osvojila je Zrinka Rebić (TIS) i to uz dramatičan rasplet. Prvo je u polufinalu sa Senom Smailji (Srdoči) okrenula 0:2 u pobjedu 3:2 (-4, -10, 16, 11, 14), a potom je identičan meč imala i u finalu kada je nakon 0:2 svladala Doru Popec (Jadran) (-9, -7, 9, 10, 8). Uz Smailji brončana je bila i Mia Stanjko (Vesna Zalog).
U starijoj kategoriji Sena Smailji (Srdoči) je bila brončana, zato je u konkurenciji mlađih kadetkinja bila zlatna. U polufinalu je s 3:0 bila bolja od Stelle Šaš (Koprivnica), a potom je identičnim rezultatom slavila i u finalu nad Nikolinom Miličević (Pula). Uz Šaš treće mjesto osvojila je Matilda Salma (Sveti Jakov), a za ulazak u polufinale je s 3:2 (7, -11, 7, -9, 8) bila bolja od Brune Gučin (Stubica).
U konkurenciji najmlađih kadetkinja najbolja je bila Larisa Putigna (Pula), a u napetom finalu je s 3:2 (9, -9, -7, 9, 18) pobijedila klupsku suigračicu Nikolinu Miličević. Zanimljivo, u njihovom dvoboju za ulazak u četvrtfinale u konkurenciji mlađih kadetkinja pobjedu 3:0 odnijela je Miličević. Treće mjesto pripalo je Niki Šaš (Koprivnica) i Leeloo Vukelji (Aquaestil).

You may also like...