Jubilarni 20. memorijal Matija Gregić pripao je Petri Petek (Varaždin) i Marku Petkovu (Srbija)

Petek je u Zadru igrala finale, u Osijeku je otišla do kraja.U juniorskoj kategoriji nastavljen je niz Eme Marn, kojoj je to već treća uzastopna zlatna medalja. Kod dečkiju prvo mjesto osvojio je Dimitrije Levajac (Srbija).
Najjaču kategoriju kod muških osvojio je Marko Petkov svladavši u završnici Marka Popovića s 3:0. Treće mjesto osvojili su Luka Martinek (Dugo Selo) i Frane Runjić (Pula). Martinek je s Petkovim izgubio u tri seta, ali sva tri vrlo neizvjesna (10, 11, 10), a Runjić je s Popovićem poražen nakon pet setova. Prva domaća nada Vjekoslav Zovko zaustavljen je u četvrtfinalu od Petkova s 3:0. Osječka druga nada Mario Banek ispao je u 1. kolu i to od Josipa Arbanasa (Obrtnička škola Brod) nakon pet neizvjesnih setova i vodstva od 2:1. Kolo kasnije Arbanasa je zaustavio Zovko (3:2).
U juniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Dimitrije Levajac, a u finalu je nadigrao Miloša Marinkovića s 3:0. U polufinalu Levajac je s 3:0 pobijedio Dominika Dražića (Vodovod), dok je Marinković s 3:1 bio bolji od Ivora Bana (Mladost). Brončani Dražić imao je zanimljiv put do bronce, prvo je u kvalifikacijama bio drugi s obzirom da ga je u skupini s 3:2 svladao tri godine mlađi Leon Šantek (Starr). Ipak, to ga nije poremetilo već je u osmini finala izbacio Jakova Jakelića (Zagreb) s 3:1, a za ulazak u polufinale je s 3:0 bio bolji od Domagoja Kramarića (Zagreb).

Ban je u skupini završio prvi, unatoč težem meču s dvije godine starijim Karlom Franjčecom (Zagreb), gdje je slavio nakon što je gubio 2:1. Za medalju je svladao tri godine starijeg Marija Baneka (Vodovod) s 3:1.
Kod kadeta zlatna medalja za Ivora Bana (Mladost) nakon što je u finalu svladao Lovra Zovka (Zagreb) s 3:1. Ban je teži meč imao u četvrtfinalu protiv Lea Vekića (Opatija) gdje je nakon početnih 2:0 pobjedio nakon pet setova. Zovko je imao nešto teži put s obzirom da je u kvalifikacijskoj skupini završio drugi iza Leona Vitaka (Starr), koji ga je u međusobnom okršaju svladao s 3:1. Potom je u osmini finala s Leonom Šantekom (Starr) okrenuo 1:2, a meč poslije je u pet setova svladao klupskog suigrača Filip Borovnjaka. Treće mjesto uzeli su Bruno Petek (Tis) i Andrea Milohanović (Pula). Petek je za medalju s 3:0 nadigrao Roka Metera (Mladost), dok je Milohanović identičnim rezultatom bio bolji od Leona Milaka (Starr).
Mlađekadetski turnir osvojio je Luka Zlatkov (Dugo Selo), nakon što je u finalu svladao Luku Lozušića (Zagreb) s 3:1. Identičan rasplet kao i u Bjelovaru, samo što je ovaj puta Lozušić osvojio set. Inače, dominantan nastup mladog Zlatkova, koji je na cijelom turniru ispustio tek set, a sve suparnike ostavljao je na malim brojkama. Treće mjesto osvojili su Andrija Klepić (Jaska) i Simon Vincek (MGK Drava Žabnik).
Najuzbudljiviji turnir kod cura bio je onaj u seniorskoj konkurenciji, a prvo mjesto osvojila je Petra Petek (Varaždin). Prvi obračun Petek je svladala Ivanu Tubikanec (Aquaestil) s 3:0, a potom je uzvratila Mateji Jeger za poraz iz Zadra. Ovog puta bolja je bila Petek slavivši s 3:2 (9, -4, 8, -7, 7). U finalu smo gledali obračun dvije Varaždinke, na kraju se veselila Petek svladavši s 3:1 (4, 10, -10, 5) Mirelu Đurak (Dr. Časl). U polufinalu Đurak je s 3:1 pobijedila klupsku suigračicu Dorinu Srebrnjak.
Ema Marn (Malinska Dubašnica) nastavila je nizati zlatne medalje. Nakon zadarskog i bjelovarskog turnira, blistala je i u Osijeku. Kao i prethodna dva turnira u finalu se sučelila s Klarom Bardač (Tis), a ovog puta je slavila s 3:1. Ovom uspjehu prethodila su dva teža meča, prvo je s Radmilom Tominjak slavila s 3:1 (-11, 9, 11, 11), a potom je s 3:2 (-7, 3, 10, -9, 7) pobijedila Leonu Šantek (Aquaestil). Njih dvije su se susrele i u seniorskoj konkurenciji, a pobjedu je odnijela Šantek (3:2). Bardač je vatreni meč imala u osmini finala, ali Ivanu Grgić (Bjelovar) je prošla nakon pet setova (-11, 6, 7, -11, 4). U polufinalu je slavila nad klupskom suigračicom Hanom Arapović s 3:1 (5, 10, -10, 11).
Bronci iz juniorskog dijela Hana Arapović (Tis) dodala je zlatnu medalju na kadetskom turniru. U finalu je bila bolja od Hanne Lončarević s 3:1. Inače, na cijelom turniru Hana je ispustila tek dva seta. Treće mjesto osvojile su Janja Matijašec (Ljubešćica) i Zara Ilić (Samobor).
Najbolja kod mlađih kadetkinja bila je Katarina Gvozdenović, u finalu je s 3:0 svladala Jelenu Vukelić (Varaždin). Treće mjesto pripalo je Doric Popec (Vrsar) i Sari Radak.

 

You may also like...