Victorija Pustaj i Luka Zlatkov osvojili Bjelovar

Na 10. kupu grada Bjelovara nastupilo je tristotinjak mladih stolnotenisača i stolnotenisačica iz Hrvatske, a titule najboljih u najjačoj kategoriji odnijeli su Leon Šantek (Starr) i Sara Sušac (TIS).

U juniorskoj kategoriji najbolji je bio Leon Šantek (Starr) nakon što je s glatkih 3:0 svladao Brunu Peteka (TIS). U polufinalu je s 3:1 bio bolji od Doriana Kuzmića (Pula), a mladi igrač iz Ljubešćice je na cijelom turniru ispustio tek dva seta. Uz Kuzmića treće mjesto je pripalo Aleksu Krstevskom (Pula).
Luka Zlatkov (Dugo Selo) osvojio je kadetski turnir. U polufinalu je s 3:1 svladao Roka Metera (Mladost), da bi u finalu s 3:2 pobijedio Bornu Peteka (TIS). Inače, Petek je u polufinalu s 3:1 svladao Lea Vekića (Pula).
U konkurenciji mlađih kadeta prvo mjesto za Tina Islamovića (Zagreb). U polufinalu je s 3:1 bio bolji od Ivana Hencla (TIS), da bi u finalu s 3:2 svladao Leona Benka (TIS). Uz Hencla treće mjesto osvojio je Simon Dvorski (Varaždin), koji je u polufinalu izgubio od Benka s 3:2.
Andrej Mrkić (Pula) bio je najbolji kod najmlađih kadeta, a pritom nije ispustio niti set. U polufinalu je s 3:0 svladao klupskog suigrača Denija Valea (3:0), da bi u finalu s istim rezultatom bio bolji od Ivora Coleva (Putjane). Uz Valea treće mjesto osvojio je Mark Marčec (Visia).
Kod juniorki najbolja je bila Sara Sušac (TIS). U polufinalu je s neizvjesnih 3:1 (-13, 8, 11, 11) svladala Ivanu Grgić (Bjelovar), da bi u finalu s 3:2 bila bolja od Gabrijele Alviž (Mladost). Inače, igračica Mladosti je neizvjestan susret imala u polufinalu s Martom Jurčević (TIS), ali tada je prošla nakon pet setova.
Ivona Štriga (Varaždin) osvojila je turnir kadetkinja. Nakon što je u polufinalu s 3:0 bila bolja od Brune Borovec (Starr), u finalu je s 3:1 slavila nad Hannom Lončarević (TIS). Inače, mlada varaždinska igračica prvi set ispustila je tek u finalu. Uz Borovec treće mjesto osvojila je Dora Popec (Jadran).
U konkurenciji mlađih kadetkinja najbolja je bila Marta Novak (Šenkovec) nakon što je u fnalu s 3:1 bila bolja od Tamare Nakić (Zagreb). Treće mjesto pripalo je Luciji Krnić (Samobor) i Maji Bolješić (Zagreb). Uvjerljiv nastup za mladu igračicu Šenkovca, koja je na putu do naslova ispustila dva seta.
Kod najmlađih kadetkinja prvo mjesto za Victoriju Pustaj (Jaska). Prva nositeljica je u polufinalu s 3:0 svladala Franku Miškić (Šibenik), da bi u finalu s 3:1 bila bolja od Nike Šaš (Koprivnica). Uz Miškić treće mjesto osvojila je Mara Markovanović (Dugo Selo).

You may also like...