43. Memorijal “Đuro Dubenik”!

U Dugom Selu odigrao se 43. memorijalni turnir Đuro Dubenik na kojem je nastupilo oko 400 natjecatelja.

U najjačoj juniorskoj kategoriji turnir su osvojili Lovro Zovko (GSTK Zagreb) i Ivona Štriga (Starr). Kod kadeta zlato je otišlo u ruke domaćeg igrača Luke Zlatkova, a kod kadetkinja Zrinki Rebić (STK Zagreb).
Kod juniora Lovro Zovko (GSTK Zagreb) zaustavio je niz klupskog i reprezentativnog suigrača Ivora Bana pobjedivši ga u polufinalu s 3:2 (6, 9, -6, -12, 7), da bi u finalu s 3:0 svladao Filipa Borovnjaka. Uz tri medalje za članove GSTK Zagreb bronca je pripala i Bruni Peteku (TIS) koji je u četvrtfinalu s 3:2 (7, -7, 6, -3, 7) pobijedio drugog nositelja Leona Šanteka (Starr).
U konkurenciji kadeta najbolji je bio Luka Zlatkov. Igrač Dugog Sela u polufinalu je s 3:0 bio bolji od Lukasa Simčića (Opatija ’08.), a potom je s 3:2 (7, -10, 9, -7, 8) pobijedio Bornu Peteka (TIS). Uz Simčića treće mjesto osvojio je Luka Lozušić (GSTK Zagreb).
Kod mlađih kadeta prvo mjesto pripalo je Viti Milaku (Visia), a najteži meč bio mu je onaj u finalu kada je slavio nad Frankom Majcenom (GSTK Zagreb) s 3:2 (5, -7, 5, -7, 3). Treće mjesto osvojili su Alen Šebelja (Opatija ’08.) i Luka Karanović (Libertas Marinkolor). Inače, Karanović je u četvrtfinalu s 3:2 (-4, -7, 9, 10, 10) zaustavio drugog nositelja Simona Dvorskog (Visia). Malo je nedostajalo da se na postolje popne i najmlađi kadet Deni Vale (Pula). Nakon što je s 3:2 (-6, -6, 5, 8, 9) svladao Gabrijela Marjanovića (Vodovod) u susretu za polufinale pobijedio ga je Alen Šebelja s 3:2 (3, -14, -9, 9, 7).
Deni Vale (Pula) imao je dobar nastup u starijoj kategoriji, ali zato je sve honorirao u kategoriji najmlađih kadeta. U polufinalu je s 3:0 nadigrao Olivera Poljaka (Sveta Nedjelja), a potom je u finalu s 3:1 slavio nad Leo Bernazom (Brovinje). Uz Poljaka treće mjesto osvojio je Petar Zidarić (Pula).
Nikola Jurić (Marathon) bez greške je odradio turnir klinaca s obzirom da je sve susrete riješio bez izgubljenog seta. U finalu je s 3:0 bio bolji od Matije Zohila (Pula). Treće mjetso osvojili su Paolo Pulić (Vrsar) i Noa Crnoja (Dugo Selo).

Kod juniorki najbolja je bila Ivona Štirga (Starr). U polufinalu je s 3:2 svladala Zaru Ilić (Mladost), a potom je s 3:1 bila bolja od Marle Vidaković (Olimpija). Osječanka je ulaskom u finale ostvarila lijep rezultat. Na putu do finala u neizvjesnim dvobojima svladala je tri igračice Varaždina, u osmini finala Jelenu Vukelić (3:2), u četvrtfinalu Luciju Sitar (3:2), a potom i Janju Matijašec (3:1). Inače, Matijašec je u četvrtfinalu s 3:1 pobijedila Hannu Lončarević (TIS).
U konkurencija kadetkinja prvo mjesto osvojila je Zrinka Rebić (STK Zagreb). Nakon što je s 3:1 svladala Doru Popec (Pula) u finalu je s 3:0 pobijedila Senu Smailji (Srdoči). Uz Popec treće mjesto osvojila je i Marla Vidaković (Olimpija).
Kod mlađih kadetkinja najbolja je bila Bruna Gučin (Stubica). U polufinalu je s 3:0 nadigrala Maju Bolješić (GSTK Zagreb), a potom je u finalu s 3:2 (4, -14, 9, -7, 5) svladala i Victoriju Pustaj (Jaska). Uz Bolješić treće mjesto osvojila je i Mia Buić (Pula).
Lana Benko još jednom se popela na postolje kao najbolja. U polufinalu kategorije najmlađih kadetkinja s 3:1 je svladala Leeloo Vukelju (Aquaestil), a u finalu je s 3:0 svladala Emu Basanić (Pula). Uz Vukelju treće mjesto je osvojila i Franka Miškić (Šibenik).
Kod klinceza najbolja je bila Iva Duralija Lešić (TIS). U polufinalu je s 3:2 (4, -9, 5, -9, 5) svladala Miju Romić (Mladost), a potom je u finalu s 3:0 bila bolja od Lorete Mandić (Šibenik). Inače, Mandić je imala težak meč u polufinalu kada je s 3:2 (-9, 9, 6, -11, 11)zaustavila Anđelu Živković (Zaton).

You may also like...