27. Memorijal “Antun Tova Stipančić”!

Na 27. izdanju memorijalnog turnira Antun Tova Stipančić nastupilo je više od 500 natjecatelja, a seniorski naslovi pripali su Ivoru Banu (GSTK Zagreb) i Sun Jiayi.

Dobar vikend za Bana koji je prethodnog dana osvojio prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji.
U seniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Ivor Ban (GSTK Zagreb). U četvrtfinalu je gubio 2:0 od Doriana Kuzmića (Pula) (-11, -6, 6, 7, 4), u polufinalu je gubio 2:1 od Jakova Jakelića (Srdoči) (7, -8, -6, 12, 6), a za kraj je s 3:1 svladao Luku Martineka (Dugo Selo) s 3:1. Uz Jakelića treće mjesto osvojio je Nikola Horvat kojeg je u polufinalu svladao Martinek u pet setova (-11, 6, -9, 9, 11).
Na seniorski naslov Ivor Ban je dodao i juniorski. Težak meč imao je u osmini finala, gubio je 2:0 od Rine Vidana (Split) ali na kraju prošao dalje u pet steova (-13, -5, 12, 4, 3). Do kraja je sve susrete slavio s 3:0, a u finalu je bio bolji od Leona Šanteka (Starr). Šantek je težak susret imao u polufinalu sa Lovrom Zovko (GSTK Zagreb), ali je prošao dalje u susretu devetki. Naime, svaki set završio je 11:9. Uz Zovka treće mjesto osvojio je Borna Petek (TIS).
Na juniorsku broncu Borna Petek je dodao i zlato u kadetskoj konkurenciji. Turnir je osvojio bez izgubljenog seta, a na kraju u finalu je s 3:0 bio bolji od Luke Lozušića (GSTK Zagreb). Ostala dva pehara osvojili su također igrači TIS-a, Ivan Hencl i Leon Benko.
U finalu mlađih kadeta gledali smo dvojboj dva igrača Visije, a prvo mjesto osvojio je Vito Milak svladavši s 3:1 Simona Dvorskog. Treće mjesto osvojili su Gabrijel Marjanović (Vodovod) i Luka Tepeš (Dugo Selo). Inače, Marjanović je za medalju spasio 0:2 protiv Alena Šebelje (Opatija ’08.).
Kod najmlađih kadeta najbolji je bio Deni Vale (Pula), a u finalu je s 3:0 bio bolji od Lea Bernaza (Brovinje). Treće mjesto osvojili su Benjamin Šargač (Ljubešćica) i Vito Žmara (Šibenik).

Kod seniorki ovogodišinji Tova pripao je Sun Jiayi. U polufinalu je s 3:1 svladala Petru Petek (Varaždin), a potom je u finalu s 3:1 bila bolja od Klare Cakol (TIS). Uz Petek treće mjesto osvojila je klupska i reprezentativna suigračica Ivana Malobabić. Za iznenađenje dana pobrinule su se Dora Ćosić i Mia Šćepanović (Mladost). Kadetska reprezentativka BiH je u u kvalifikacijskoj skupini pobijedila Mateju Jeger (3:1) te joj time zatvorila vrata glavnog ždrijeba. U osmini finala Ćosić je s 3:0 svladana od Andree Pavlović (Aquaestil). Juniorka Šćepanović je u osmini finala s 3:2 (7, -5, 12, -11, 9) zaustavila Ivanu Tubikanec (dr. Časl), da bi je kasnije s 3:0 svladala Petek.
Hana Arapović (GSTK Zagreb) najbolja je bila kod juniorki. Gotovo sve susrete riješila je s 3:0, jedini set otkinula joj je Dora Ćosić u četvrtfinalu. Hana je u finalu s 3:0 svladala Janju Matijašec (Varaždin). Inače, Matijašec je u četvrtfinalu zaustavila Zaru Ilić (Mladost) (3:2), a potom s istim rezultatom u polufinalu i Hannu Lončarević (TIS). Uz Lončarević treće mjesto osvojila je i Marta Jurčević (GSTK Zagreb).
Kod kadetkinja najbolja je bila Bruna Borovec (Starr). Nakon teškog polufinalnog meča sa Zrinkom Rebić (STK Zagreb), gubila je 2:1 i 10:8 (7, -9, -9, 10, 6), u finalu je s 3:1 svladala Marlu Vidaković. Igračica Olimpije u polufinalu je s 3:1 svladala Senu Smailji (Srdoči).
Neva Gojković (Samobor) uspjela se progurati između pulske konkurencije i osvojiti turnir mlađih kadetkinja. Sve tri ostale medalje otišle su u Pulu. U polufinalu je s 3:1 svladala Miju Buić (Pula), a potom s istim rezultatom i Aileen Dorić (Pula). Uz Buić brončana je bila i klupska suigračica Larisa Putigna.
U konkurenciji najmlađih kadetkinja Tova je otišao u ruke Leeloo Vukelje (Aquaestil). U polufinalu protiv Franke Miškić (Šibenik) u petom setu gubila je 10:6, ali ipak prošla dalje (-5, 8, 13, -10, 10), a potom je u finalu s 3:0 pobijedila Lanu Benko (TIS). Uz Miškić treće mjesto osvojila je Ema Basanić (Pula).

You may also like...