Zovko i Srebrnjak osvojili 14. memorijal Barba Tomo Amižić

Vjekoslav Zovko (Vodovod) i Dorina Srebrnjak (Dr. Časl) pobjednici su u seniorskoj konkurenciji 14. memorijala Barba Tomo Amižić, koji se proteklog vikenda igrao u Zadru.

Pobjednik zadarskog turnira u seniorskoj konkurenciji je Vjekoslav Zovko (Vodovod). U polufinalu je s 3:0 svladao klupskog suigrača Marija Baneka, a potom u finalu Ivana Zeljka (Donat) s 3:1. Zeljko je za finale bio bolji od Luke Martineka (Dugo Selo) s 3:1.
Juniorski turnir pripao je Jakovu Jakeliću (Zagreb). U polufinalu je bio bolji od Aleksa Krstevskog (Pula), a potom u finalu od Ivora Bana (Mladost) s 3:1. Ban je u polufinalu nakon pet setova svladao Lovra Zovka (Zagreb).
Borna Petek osvojio je kadetski turnir nakon što je u finalu s 3:0 bio bolji od Roka Metera (Mladost). Treće mjesto osvojili su Luka Zlatkov (Dugo Selo) i Mislav Posavec (Zabok).
Kod mlađih kadeta dominacija igrača Zagreba. Osim pobjednika Tina Islamovića bronce su osvojili Filip Kumar i Antonio Brakus. Inače, Brakus je u borbi za medalju izbacio drugog nositelja Leona Benka (Tis) sa 3:2. Drugo mjesto osvojio je Borna Zohil (Pula) nakon što je s 3:0 poražen od Islamovića.
Dorina Srebrnjak (Dr. Časl) osvojila je seniorski turnir u Zadru. U skupini je bila druga iza Andree Pavlović (Mladost), da bi potom s tri pobjede osvojila turnir. U polufinalu je s 3:1 svladala Ivanu Tubikanec (Mladost), a za prvo mjesto nadigrala je klupsku suigračicu Mirelu Đurak s 3:0. Đurak je težak meč imala u polufinalu kada je nakon pet neizvjesnih setova pobijedila Pavlović (-11, 4, -10, 11, 7).
U juniorskoj konkurenciji dominacija igračica Tis-a, koje su osvojile tri medalje. Zlato je pripalo Klari Bardač, srebrna je bila Sara Sušac, a brončana Marta Jurčević. Inače, Bardač je, nakon pet setova u polufinalu sa Zarom Ilić (Mladost), u finalu je s 3:0 bila bolja od klupske suigračice Sare Sušac. Inače, Sušac je u polufinalu gubila 2:0 od Jurčević, ali je uspjela preokrenuti i izboriti finale.
Bruna Borovec (Starr) je bila najbolja kod kadetkinja. Nakon težeg polufinalnog meča s Dorom Popec (Jadran), slavila nakon pet setova (2, -8, -9, 8, 10), u finalu je s 3:0 bila bolja od Dore Ćosić (Vitez). Treće mjesto uz Popec osvojila je Ivona Štriga (Varaždin).
Marla Vidaković (Olimpija) pobjednica je turnira mlađih kadetkinja. U polufinalu je s 3:1 svladala Senu Smailji (Srdoči), a potom u finalu s 3:0 Tamaru Nakić (Zagreb). Uz Smailji treće mjesto osvojila je Stella Šaš (Koprivnica), koja je s 3:2 izgubila od Nakić. Inače, Šaš je u četvrtfinalu izbacila drugu nositeljicu Zrinku Rebić (Tis) s 3:0.

You may also like...