Zara Ilić pobjednica Krapine

U Krapini se igralo međunarodno prvenstvo Hrvatskog Zagorja – 8. memorijal Ivica Švaljek, a titulu najboljih u juniorskim kategorijama ovojili su Ivor Ban (Mladost) i Hanna Lončarević (Tis).

Ivor Ban (Mladost) za prvo mjesto u konkurenciji juniora svladao je Brunu Peteka (Tis) s 3:1. Treće mjesto podijelili su Taj Lavrič i Marcel Šegula.
U kadetskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Leon Šantek (Starr), što mu je drugi uzastopni naslov pobjednka. Prvo je u polufinalu bio bolji od Borne Peteka (Tis) s 3:1, a potom s istim rezultatom i od Brune Peteka (Tis). Uz Bornu Peteka treće mjesto uzeo je i vrlo dobri Luka Zlatkov (Dugo Selo). U četvrtfinalu je s 3:1 izbacio Petra Zniku (Zagreb), a potom je poražen od BruKod mlađih kadeta prvo mjesto osvojio je Leon Benko (Tis) svladavši u finalu Luku Kramarića (Zabok) s 3:0. Treće mjesto podijelili su dva zagrebaša, Gabriel Pravdić i Luka Lozušić. Pravdić je za ulazak u polufinale gubio 2:0 od Simona Vinceka (MGK Drava Žabnik), ali uspio je preokrenuti meč u svoju korist (-9, -9, 6, 8, 13).
Nakon prvog mjesta u konkurenciji najmlađih kadeta na Đuri Dubeniku Franko Majcen (Zagreb) isti uspjeh ostvario je i u Krapini. U Dugom Selu je u finalu bio bolji od Vite Milaka (MGK Drava Žabnik) u finalu, ovog puta njihov međuosbni okršaj slijedio je u polufinalu. Opet smo gledali pet setova i pobjedu Majcena. U finalu je s 3:1 svladao Simona Dvorskog (Varaždin). Dvorski je prije toga s 3:0 svladao Leona Ptičeka (MGK Drava Žabnik).
Turnir juniorki pripao je Hanni Lončarević (Tis). U polufinalu je s 3:2 bila bolja od Ivane Grgić (Bjelovar), a za zlato od Kiare Šegula s 3:1. Uz Grgić broncu je osvojila i Hana Zadravec (Mihovljan).
Kod kadetkinja prvo mjesto za Zaru Ilić (Samobor). Nakon što je za ulazak u finale s 3:0 svladala Brunu Borovec (Starr), u završnici je s 3:1 bila bolja od Hanne Lončarević (Tis). Igračica Tisa je u polufinalu imala neizvjestan meč s Ivonom Štrigom, ali je uspjela proći dalje nakon pet setova (7, -10, -14, 5, 7).
Bruna Borovec osvojila je Bruna Borove (Starr). U polufinalu je s 3:1 bila bolja od Tamare Nakić (Zagreb), a u finalu od Zrinke Rebić (Zagreb) s 3:0. Uz Nakić treće mjesto osvojila je i Marla Vidaković (Vododvod).
U konkurenciji najmlađih kadetkinja prvo mjesto za Brunu Gučin (Stubica). U polufinalu je s 3:2 svladala Anu Fotka (Merix), a u finalu Victoriju Pustaj (Jaska) s 3:1. Inače, to je drugo uzastopno finale za Pustaj. Uz Fotak treće mjesto osvoila je i Maja Bolješić (Zagreb).ne Peteka u pet setova (3, -4, -13, 5, 8).

You may also like...