Victoria Pustaj pobjednica Krapine!

U organizaciji STK Zagorac odigralo se 9. međunarodno prvenstvo Krapine i memorijal Ivica Švaljek. U najjačoj juniorskoj konkurenciji pobjedu su odnijeli Dorian Kuzmić (Pula) i Zara Ilić (Mladost).

Dorian Kuzmić (Pula) osvojio je juniorski turnir, a u finalu je s 3:2 (7, -9, -6, 8, 7) svladao Brunu Peteka (TIS). Treće mjesto osvojili su Luka Dragun (Dugo Selo) i Leo Vekić (Pula). Vekić je velik posao obavio u četvrtfinalu kada je izbacio drugog nositelja i kluspkog suigrača Aleksa Krstevskog s 3:2 (-9, 8, -8, 7, 5).
Leo Vekić (Pula) na broncu iz juniorskog dijela dodao je zlato na kadetskom turnir. U polufinalu je bio bolji od Luke Zlatkova (Dugo Selo) s 3:1, a u finalu je s 3:2 (-8, 6, -9, 8, 5) pobijedio Roka Metera (Mladost). Meter je prije toga čak dva meča igrao u pet setova, u četvrtfinalu je svladao Andriju Klepića (Jaska), a potom u polufinalu i Rinu Vidana (Split).
U mlađe kadetskoj konkurenciji gledali smo polufinalni dvoboj TIS-a i Varaždina. Leon Benko (TIS) je s 3:0 nadigrao Vitu Milaka (Varaždin), dok je Simon Dvorski (Varaždin) bio bolji od Filipa Tkaleca (TIS). U finalu je Benko s 3:0 pobijedio Dvorskog s 3:0. Inače, Tkalec je velik posao obavio u četvrtfinalu kad je s 3:2 (-8, -7, 9, 11, 3) izbacio drugog nositelja Tina Islamovića (Zagreb) i to nakon što je gubio 2:0 u setovima.
Kod najmlađih kadeta najbolji je bio Gabrijel Marjanović (Vodovod). Težak meč imao je u četvrtfinalu s Brunom Vukmanovićem (Merix) (3:2), da bi kasnije u polufinalu s 3:0 svladao Patrika Paurevića (Dugo Selo), a potom s identičnim rezultatom za zlatnu medalju i Luku Tepeša (Dugo Selo). Uz Paurevića treće mjesto osovjio je i Zvonimir Kramarić (Aquaestil).
Leon Zrinski (Stubaki) osvojio je turnir u kategoriji klinaca nakon što je u finalu s 3:2 (-8, 8, -8, 6, 7) bio bolji od Jakova Tkaleca (TIS). Treće mjesto osvojili su Kristijan Belšćak (Mladost) i Nikola Jurić (Mostar). 

Kod djevojaka u juniorskoj konkurenciji tri medalje osvojila je Mladost. Prvo mjesto osvojila je Zara Ilić (Mladost) nakon što je s 3:1 bila bolja od klupske suigračice Gabrijele Alviž. Treće mjesto pripalo je Lei Brnić (TIS) i Mii Šćepanović (Mladost).
Kod kadetkinja gledali smo tri Varaždinke u polufinalu, a naslov pobjednice pripao je Luciji Sitar (Varaždin). U polufinalu je s 3:0 svladala Doru Popec (Jadran), a identičnim rezultatom u finalu i Brunu Borovec (Starr). Uz Popec treće mjesto osvojila je Jelena Vukelić (Varaždin).
Marta Novak (Šenkovec) osvojila je turnir mlađih kadetkinja i to s tek jednim izgubljenim setom. U finalu je s 3:0 bila bolja od Brune Gučin (Stubaki). Treće mjesto osvojile su Victoria Pustaj (Jaska) i Lucija Krnić (Samobor).
Nakon bronce u kategoriji mlađih kadetkinja, Pustaj je kod najmlađih kadetkinja bila zlatna. U finalu je bila ispred drugoplasirane Lane Benko (TIS). Brončana je bila Nela Kovačić (Kos Kotoriba) nakon što je u četvrtfinalu gubila 2:0 od Hane Čmelak (Donji Miholjac) (-9, -8, 7, 7, 2). Broncu je osvojila i Katja Žganec (MGK Drava Žabnik). Prvo je u osmini finala s 3:2 (10, -3, -8, 4, 8) svladala drugu nositeljicu Leeloo Vukelji (Aquaestil), a potom je u četvrtfinalu s 3:2 (9, -5, -6, 9, 7) pobijedila Nikolinu Pužek (Dugo Selo).
U starijoj kategoriji Lana Benko (TIS) je osvojila srebro, zato je u kategoriji klinceza bila zlatna. Igračica TIS-a je u finalu s 3:0 nadigrala Luciju Topolovec (MGK Drava Žabnik). Broncu su osvojile Petra Jelić (Mladost) i Barbara Tepeš (Dugo Selo).

You may also like...