Luka Zlatkov ekipni pobjednik Zagipinga

Završilo je 65. izdanje Zagipinga, na kojem je nastupilo oko 750 stolnotenisača iz 15 zemalja.

Mario Banek (Vodovod) i Andrea Pavlović (Aquaestil) osvojili su prva mjesta u juniorskoj konkurenciji, a hrvatski mladi stolnotenisači briljirali su i u kadetskoj konkurenciji. Na kraju na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja penjali su se Ivor Ban (Mladost) i Hana Arapović (TIS).
Mario Banek osvojio je juniorski turnir. Prvo je u polufinalu bio bolji od Nemanje Đilasa s 3:1, a potom u finalu i od Luke Mihailovića s 3:2. Uz Đilasa treće mjesto osvojio je i Matija Novel. Inače, spomenuti Novel je u četvrtfinalu gubio 2:0 od Jakova Jakelića (Zagreb), ali uspio je okrenuti meč i proći dalje. U četvrtfinalu smo imali još dva hrvatska predstavnika, Aleks Krstevski (Pula) je svladan od Baneka s 3:1, dok je Jakov Tica (Zagreb) poražen od Đilasa s 3:1.
Kod kadeta smo gledali hrvatsko finale, a pobjedu je odnio Ivor Ban (Mladost). Nakon što je u polufinalu s 3:2 bio bolji od Filipa Borovnjaka (Zagreb), s istim rezultatom u finalu je svladao Lovra Zovka (Zagreb). Uz Borovnjaka treće mjesto osvojio je i Aljaž Godec, koji je za polufinale svladao Brunu Peteka (TIS) s 3:0. Inače, u četvrtfinalu smo gledali šest hrvatskih reprezentativaca. Leon Šantek (Starr) je svladan od Zovka s 3:2, dok je Leo Vekić (Opatija ’08.) s 3:1 poražen od Borovnjaka.

Prvo mjesto u konkurenciji mlađih kadeta osvojio je Paul Szilagy nakon što je s 3:0 svladao Luku Zlatkova (Dugo Selo). Inače, Zlatkov je u četvrtfinalu izbacio Bornu Peteka (TIS) s 3:0. Uz spomenute igrače u osmini finala od hrvatskih predstavnika imali smo Roka Zorića (Split), Bornu Zohila (Pula) i Gabriela Pravdića (Zagreb).
Kod najmlađih kadeta prvo mjesto osvojio je Benjamin Zijadić nakon što je u finalu bio bolji od Balazs Leija s 3:1. Treće mjesto osvojili su Franko Majcen (Zagreb) i Adam Cseri. Majcen je zaustavljen od Mađara Leija s 3:2. U četvrtfinalu Vito Milak (MGK Drava Žabnik) je svladan od Adama Cserija s 3:1, a zanimljivo je da je istog igrača u ekipnom dijelu svladao s 3:1. Blizu četvrtfinala bio je Varaždinac Simon Dvorski, ali nije uspio iskoristiti vodstvo od 2:0 s Caneom-Kocsisom Andrasom.
Andrea Pavlović (Aquaestil) osvojila je turnir juniorki. U polufinalu je s 3:2 svladala klupsku suigračicu Martu Vukelić, što joj je bio i najteži meč na turniru. U finalu je s 3:0 bila bolja od Klare Bardač (TIS). Uz Vukelić treće mjesto osvojila je i Sara Sušac (TIS).
Kod kadetkinja smo gledali hrvatski turnir. Naime, sve četiri predstavnice u polufinalu bile su iz hrvatskih klubova, a naslov pobjednice odnijela je Hana Arapović (TIS). U polufinalu je s 3:1 bila bolja od Zare Ilić (Samobor), a nakon toga u finalu od Tene Kovaček (Varaždin) s 3:0.
Uz Ilić treće mjesto osvojila je Ivona Štriga (Ljubešćica), koja je velik posao obavila u osmini finala kada je izbacila drugu nositeljicu Hannu Lončarević (TIS) s 3:1.
Mlada stolnotenisačica iz Viteza Dora Čosić pobjednica je mlađekadetskog turnira nakon što je s 3:0 u finalu bila bolja od Jovane Antić. Treće mjesto osvojile su Nora Tanacs i Silvia Coll.
Od hrvatskih predstavnica najdalje su došle Sena Smailji (Srdoči) i Jelena Vukelić (Varaždin). Obje naše predstavnice su zaustavljene u četvrtfinalu. Smailji je svladana od Antić s 3:1, dok je Vukelić izgubila od Čosić s 3:0.
Kiara Šegula osvojila je turnir najmlađih kadetkinja svladavši u finalu s 3:0 Minju Vladimirov Treće mjesto podijelili su Evelin Müller i Dora Moldovan. Najbolji rezultat od hrvatskih predstavnica ostvarila je Maja Bolješić (Zagreb), u četvrtfinalu je svladana od Vladimirov s 3:1.
U konkurenciji juniora najbolja je bila ekipa Zagreba. U finalu su s 3:2 pobijedili Pulu 3:2. Puljani su na krilima Krstevskog vodili 2:1, ali na kraju se ipak veselila ekipa Zagreba. Treće mjesto osvojili su stolnotenisači Mengeša-SU i Mengeš-Arrigonija.
Kod kadeta smo gledali hrvatsko finale, prva protiv druge ekipe reprezentativaca. Na kraju su pobjedu odnijeli Ivor Ban i Filip Borovnjak. Lovro Zovko i Leon Šantek su vodili 2:1 u mečevima, i Zovko i Šantek su upisali 3:2 pobjede na Banom. Ipak, Borovnjak je slavio u oba svoja susreta te je odluka stigla u parovima. I tu su Zovko i Šantek vodili 2:1, ali Ban i Borovnjak uspili su preokrenuti meč i osvojiti prvo mjesto. Treće mjesto osvojili su Fužinar ID Ravne i Mladost/Opatija.
U konkurenciji mlađih kadeta prvo mjesto osvojili su TIS i Dugo Selo. U polufinalu su bili bolji od Srbije s 3:0, a potom u finalu od Tapo Careija 1 s 3:1. Uz Srbiju treće mjesto osvojila je i ekipa Catalunye.
Kod najmlađih kadeta prvo mjesto osvojio je Soltvadkert-BVSC nakon što je u finalu svladan Stens-Bugojno. Treće mjesto uzeli su LPS Bistrita i ACS Dobolysi Aladar.
Ekipa Aquaestila osvojila je zlato u konkurenciji juniorka nakon što je s 3:0 pobijedila TIS. Treće mjesto podijelile su ekipe Kajuha Slovan Ljubljana i Mute.
U konkurenciji kadetkinja prvo mjesto za TIS, koji je s 3:0 bio bolji od Ljubešćice. Treće mjesto osvojile su ekipe BiH te Varaždina.
Kod mlađih kadetkinja najbolje je bila ekipa Srbije i BiH. Drugo mjesto osvojila je ekipa Domboša Mali Iđoš, dok su treće mjesto podijelili ekipe Kema-Villacha i Zagreba.
U konkurenciji najmlađih kadetkinja prvo mjesto osvojile su stolnotenisačice Ambrus Akademije. Druga je bila Catalunya, dok su treće mjesto podijelile Tapo Carei i Mengeš-SU.

You may also like...