Luka Zlatkov dvostruki prvak Hrvatske!

U Osijeku se igralo i državno prvenstvo za juniore i juniorke.  Kod djevojaka je zablistala Andrea Pavlović (Aquaestil), koja je osvojila tri zlatne medalje. U ekipnom dijelu Aquaestil nije nastupio, a to je iskoristio TIS koji je osvojio zlato. Kod muških odličan rezultat ostvario je Lovro Zovko (Zagreb), koji je kao kadetski reprezentativac postao prvak u juniorskoj konkurenciji. Stolnotenisači Zagreba su ‘pobrali’ sva zlata osim u konkurenciji mješovitih parova, gdje su im se ispriječili Pavlović i Ban (Aquaestil/Mladost).

Za iznenađenje kod juniora pobrinuo se Lovro Zovko (Zagreb). Tjedan dana ranije završio je drugi na kadetskom prvenstvu Hrvatske, da bi se u Osijeku popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. U četvrtfinalu je sa 4:2 izbacio drugog nositelja Ivora Bana (Mladost), u polufinalu klupskog suigrača Jakova Ticu s identičnim rezultatom, a potom u finalu svladao Aleksa Krstevskog (Pula) sa 4:1. Uz Ticu broncu je osvojio i Mario Banek (Vodovod). Prvi nositelj juniorskog turnira Jakov Jakelić zaustavljen je u osmini finala od Mihaela Lackovića (Vodovod) sa 4:2. Malo je nedostajalo da Zovko uzme i drugo zlato i to u paru s Leonom Šantekom (Starr), ali na kraju prvaci su postali Jakov Jakelić i Jakov Tica (Zagreb) pobjedivši s 3:2 (10, -8, -7, 10, 4). Pobjednici su od četvrtfinala prolazili nakon pet setova, prvo su s 3:2 bili bolji od Petra Znike i Domagoja Kramarića (Zagreb), a potom od Filipa Borovnjaka i Ivora Bana (Zagreb/Mladost). Gotovo identičan put imali su i srebrni Zovko i Šantek. Uz Borovnjaka i Bana bronca je pripala Leu Vekiću i Roku Meteru (Opatija ’08. i Mladost). U ekipnom dijelu Zagreb je u skupini iza sebe ostavio Pulu, Opatiju ’08. i Split, a u finalu je s 3:1 svladao Vodovod. U borbi za treće mjesto Pula je s 3:0 bila bolja od Čakovca.

Kod djevojaka zlato za Andreu Pavlović (Aquaestil), koja je s 4:2 u finalu svladala Hanu Arapović (TIS). I dok je ovakav rezultat za Andreu i bio očekivan, lijep uspjeh ostvarila je Arapović, koja je na putu do finala svladala dvije dugoreške igračice, Martu Vukelić (4:2) i Leonu Šantek (4:1). Broncu su osvojile Ana Murat (Dugo Selo) i Leona Šantek (Aquaestil).
U parovima zlato za Andreu Pavlović i Martu Vukelić (Aquaestil), koje su s 3:0 u finalu svladale Klaru Bardač i Hanu Arapović (TIS). Bronca je pripala Petri Bulić i Ani Murat (Dugo Selo) te Zari Ilić i Teni Kovaček (Samobor/Varaždin).
U ekipnom dijelu nastupile su četiri ekipe, a sve pobjede i to s 3:0 ubilježile su stolnotenisačice TIS-a. Druga je bila ekipa Dugog Sela, treća Varaždina, a četvrta Bjelovara.
U mješovitim parovima prvaci su Andrea Pavlović i Ivor Ban (Aquaestil/Mladost) nakon što su s 3:2 svladali Jakova Jakelića i Martu Vukelić (Zagreb/Aquaestil). Treće mjesto pripalo je Mariju Baneku i Hani Arapović (Vodovod/TIS) te Aleksu Krstevskom i Klari Bardač (Pula/TIS).

            U Osijeku se proteklog vikenda igralo prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje.

Kod dječaka dojmljiv rezultat ostvario je Borna Petek, koji je osvojio tri zlatne medalje (pojedinačno, par i ekipno), dok je u mješovitim parovima u kombinaciji s Jelenom Vukelić osvojio srebrnu medalju. Kod curica nova državna prvakinja je Sena Smailji (Srdoči), u parovima titula je otišla u Varaždin točnije Jeleni Vukelić i Bruni Borovec. U ekipnom dijelu najbolje su curice iz ekipe Zagreba.
Borna Petek (TIS) prvak je države u kategoriji mlađih kadeta nakon što je u finalu s 3:1 svladao Luku Zlatkova (Dugo Selo). Broncu su osvojili Simon Dvorski (Varaždin) i Luka Lozušić (Zagreb). Finalisti iz pojedinačnog dijela, Petek i Zlatkov, proletili su kroz konkurenciju parova i na kraju s 3:0 u finalu svladali Martina Polšeka i Gabrijela Pravdića (Zagreb). Inače, državni prvaci na putu do zlata nisu ispustili niti set. Treće mjesto osvojili su Matej Stočko i Simon Dvorski (Varaždin) te Luka Lozušić i Franko Majcen (Zagreb).
U ekipnom dijelu zlatna medalja za TIS. U skupini su završili prvi ispred Varaždina, Opatije ’08. i Privlake, a u finalu su s 3:1 svladali Zagreb. Bronca je otišla u ruke Varaždinaca, koji su s 3:2 pobijedili Dugo Selo.

 

U mješovitim parovima zlato su osvojili Luka Zlatkov i Bruna Borovec (Dugo Selo/Starr) svladavši u finalu Bornu Peteka i Jelenu Vukelić s 3:2 (TIS/Varaždin). Brončani su Filip Kumar i Valentina Piršlin (Zagreb/Koprivnica) te Borna Zohil i Dora Popec (Pula/Vrsar).
U konkurenciji mlađih kadetkinja hrvatska prvakinja je Sena Smailji (Srdoči) nakon što je u finalu s 3:2 bila bolja od Brune Borovec (Starr). Bronca je pripala Jeleni Vukelić (Varaždin) i Zrinki Rebić (Zagreb).
U parovima zlato je otišlo u Varaždin, Vukelić i Borovec su s 3:0 bile bolje od Dore Popec i Sene Smailji (Vrsar/Srdoči). Treće su bile Tamara Nakić i Zrinka Rebić (Zagreb) te Marta Novak i Marla Vidaković (Putjane/Vodovod).
U ekipnom dijelu ekipa Zagreba je novi prvak države. Nakon što su u skupini bili ispred Samobora i Vodovoda u finalu su s 3:2 svladali Koprivnicu. Treće mjesto osvojila je ekipa Vodovoda svladavši s 3:0 Bjelovar.

You may also like...