Luka Martinek osvojio Masters u Puli

Luka Martinek (Dugo Selo) i Ivana Tubikanec (Aquaestil) pobjednici su Mastersa HSTS-a – memorijal Dean Šešelja, gdje se već tradicionalno u Puli sastaju najboljih 16 stolnotenisača i stolnotenisačica u svim kategorijama po rang listi HSTS-a.

U juniorskoj konkurenciji prva mjesta osvojili su Jakov Jakelić (ZAgreb) i Andrea Pavlović (Aquaestil).
U seniorskoj konkurenciji najbolji je bio Luka Martinek (Dugo Selo), u finalu je s 3:1 svladao Marija Baneka (Vodovod). Inače, vrlo dobar turnir za Baneka, koji je prvo u skupini bio drugi ispred Doriana Kuzmića (Pula) i Nikole Horvata (Starr). Potom je u četvrtfinalu izbacio Jakova Ticu (Zagreb), a potom za finale s 3:2 svladao Franu Runjića (Pula) i to nakon što je gubio 2:0. Uz Runjića treće mjesto osvojio je i Jakov Jakelić (Zagreb), koji je velik posao napravio u skupini kada je zauzeo drugo mjesto, iza Runjića, a ispred Ivana Zeljka (Donat).
Bronci iz seniorske konkurencije Jakov Jakelić pridodao je zlato u juniorskoj konkurenciji. U finalu je s 3:2 bio bolji od Dominika Dražića (Vodovod). Jakelić je u polufinalu s 3:1 bio bolji od Lovra Zovka (Zagreb), dok je Dražić u neizvjesnom meču nadigrao Doriana Kuzmića (Pula) s 3:1 (9, -9, 9, -9, 11). U glavni turnir probio se i Leo Vekić (Opatija) nakon što je u skupini bio Ivana Tubikanec (Aquaestil) pobjednica je u seniorskoj konkurenciji. Igračica Aquaestila do finala nije ispustila set, u polufinalu je s 3:0 bila bolja od Mirele Đurak (Dr. Časl), a u finalu je s 3:2 bila bolja od klupske suigračice Andree Pavlović. Pavlović je u skupini bila druga iza Đurak, u četvrtfinalu je nakon pet setova bila bolja od Hane Arapović (TIS) (9, -5, 7, -10, 9), a u polufinalu je s 3:0 svladala Petru Petek (Varaždin). Inače, Arapović je u skupini bila druga, iza Tubikanec i ispred Klare Cakol (Mladost).
Kod juniorki dominacija Andree Pavlović (Aquaestil), cijeli turnir odigrala je bez izgubljenog seta. Na kraju je u finalu s 3:0 svladala Emu Marn (Malinska-Dubašnica) te seniorskoj bronci pridružila i juniorsko zlato. Treće mjesto osvojile su dvije TIS-ovke, Hana Arapović i Sara Sušac. Arapović je za postolje s 3:1 bila bolja od Leone Šantek (Aquaestil), dok je Sušac prošla Martu Vukelić (Aquaestil) nakon pet setova.
Hanna Lončarević (TIS) osvojla je turnir kadetkinja. U polufinalu je s 3:2 bila bolja od Gabrijele Alviž (Mladost), a potom u finalu s 3:1 od Tene Kovaček (Varaždin). Alviž je u četvrtfinalu gubila 2:0 od Zare Ilić (Samobor), ali je uspjela preokrenuti meč i proći dalje. S Lončarević je gubila 2:0, uspjela izjednačiti, ali na kraju se veselila igračica TIS-a, koja je i osvojila turnir. Dva teška meča imala je i Kovaček, prvo je s 3:2 pobijedila Ivonu Štrigu (Ljubešćica), a potom istim rezultatom i Janju Matijašec (Ljubešćica).
Kod mlađih kadetkinja prvo mjesto osvojila je Jelena Vukelić (Varaždin), a u finalu je s 3:0 bila bolja od Marte Novak (Putjane). Treće mjesto osvojile su Dora Popec (Vrsar) i Sena Smailji (Srdoči).
U konkrenciji najmlađih kadetkinja najbolja je bila Ana Fotak (Merix). U skupini je izgubila tek set, u četvrtfinalu je gubila 2:0 od Andree Orbanić (Kanfanar), u polufinalu 2:1 od Maje Bolješić (Zagreb), da bi u finalu slavila s 3:1 nad Aileen Dorić (Pula). Treće mjesto osvojile su Bruna Gučin (Stubica) i Maja Bolješić (Zagreb).bolji od tri godine starijeg Aleksa Krstevskog (Pula) s 3:1, da bi ga u četvrtfinalu s 3:0 svladao Kuzmić.
Kod kadeta smo u finalu gledali dvoboj zagrebaša, Lovro Zovko je s 3:0 nadigrao Filipa Borovnjaka. Zovko je u polufinalu s 3:2 svladaoa Leona Šanteka (Starr), dok je Borovnjak porazio Luku Zlatkova (Dugo Selo). Lijep uspjeh ostvario je Mislav Posavec (Zabok), inače 16. igrač na rang listi kadeta. U skupini je osvojio prvo mjesto, ispred drugoplasiranog Brune Peteka (TIS) i trećeplasiranog Lea Vekića (Opatija), a jedini poraz nanio mu je Petar Znika (Zagreb). U četvrtfinalu je Posavca bolji bio Luka Zlatkov (Dugo Selo) s 3:1.
Borna Petek pobjednik je u konkurenciji mlađih kadeta nakon što je u finalu s 3:0 svladao Luku Zlatkova (Dugo Selo). Treće mjesto osvojili su Simon Dvorski (Varaždin) i Borna Zohil (Pula).
Nakon bronce u mlađekadetskoj konkurencij Simon Dvorski (Varaždin) osvojio je turnir najmlađih kadeta. U polufinalu je s 3:1 bio bolji od Franka Majcena (Zagreb), dok je u finalu s istim rezultatom pobijedio Alena Šebelju (Opatija). Igrač Opatije napravio je uspjeh kad je u polufinalu izbacio drugog nsoitelja Vitku Milaka (MGK Drava Žabnik) s 3:1.

You may also like...