66.”Zagiping”!

Proteklih dana u Domu sportova održalo se 66. izdanje Zagipinga, jednog od najbrojnijih turnira u Europi za mlađe kategorije.

Na ovogodišnjem izdanju nastupalo je gotovo 800 mladih stolnotenisača i stolnotenisačica i iz čak 15-tak zemalja. Od hrvatskih predstavnika treba izdvojiti Martu Vukelić (Aquaestil) koja je osvojila turnir u konkurenciji juniorki, te Bornu Peteka (TIS) koji je osvojio kadetski turnir.
Kod juniora pobjedu je odnio Theo Abrahamsson nakon što je u finalu s 3:2 bio bolji od Akosa Benka s 3:2. Treće mjesto osvojili su Dorian Kuzmić (Pula) i Aljaž Godec.
Kod kadeta smo gledali hrvatsko finale, a Borna Petek (TIS) je s 3:2 bio bolji od Lea Vekića (Pula). Treće mjesto osvojili su Mislav Posavec (Zabok) i Vladimir Pandurević. Prvi nositelj Roko Meter (Mladost) zaustavljen je u osmini finala od Rine Vidana (Split) s 3:1, a Luka Zlatkov (Dugo Selo) od Pandurevića i to nakon što je vodio 2:0.
Kod mlađih kadeta prvo mjesto osvojio je Patrick Anghel svladavši u final Raresa Cuesdana s 3:1. Broncu su osvojili Connor Green i Miha Podobnik. Najdalje od hrvatskih igrača stigao je Leon Benko (TIS) koji je poražen u četvrtfinalu od Greena s 3:0.
U konkurenciji najmlađih kadeta turnir je pripao Robertu Patriku Podaru, a u finalu je s 3:0 bio bolji od Alexandrua Istratea. Treće mjesto osvojili su Borislav Rajić i Damian Floro. Od hrvatskih igrača najdalje su stigli Ivor Colev (Putjane) i Andrej Mrkić (Pula) i to do četvrtfinala. Coleva je zaustavio pobjednik Podar s 3:0, dok je Mrkić poražen od Floroa s 3:0.

Kod juniorki najbolja je bila Marta Vukelić (Aquaestil) svladavši u finalu Laru Opeku s 3:2 i to nakon što je gubila 2:0. Vukelić je imala težak susret u četvrtfinalu, ali je nakon pet setova pobijedila Ivanu Grgić (Bjelovar). Treće mjesto osvojile su dvije igračice TIS-a, Klara Bardač i SaraSušac.
Katarina Gvozdenović osvojila je turnir kadetkinja, a u finalu je s 3:0 bila bolja od Mike Boroke. Gvozdenović je prvi teži meč imala u 1. kolu, ali je nakon pet setova svladala Nušu Stojanović (TIS). Kasnije je u polufinalu s 3:2 porazila i Hannu Lončarević (TIS). Uz Lončarević broncu je osvojila i Bruna Borovec (Starr).
Kod mlađih kadetkinja pobjednički pehar osvojila je Alexandra Ionita. U finalu je s 3:0 bila bolja od Marle Vidaković (Olimpija). Treće mjesto osvojile su Sara Tokić i Raquel Larrubia.
U konkurenciji najmlađih kadetkinja prvo mjesto pripalo je Jantei Sereni koja je u finalu s 3:2 svladala Lizu Molnar. Treće mjesto pripalo je Lani Slatinšek i Irini Gimeno. Od hrvatskih predstavnica najdalje su stigle Larisa Putigna, Aileen Dorić i Mia Buić, a sve tri igračice Pule zaustavljene su u četvrtfinalu. Putigna je s 3:0 svladana od Molnar, Dorić je imala 2:1 s Gimeno, dok je Buić protiv pobjednice Serene vodila i 2:0, no to nije bilo dovoljno za prolaz.
Juniori Pule uzeli su prvo mjesto u konkurenciji juniora, a u finalu su s 3:2 ili bolji od Kopinga 1. Treće mjesto pripalo je kombinaciji TIS-a i Vesne te Mihovljana i Bjelovara.
Kod kadeta pobijedila je kombinacija Pule i Mladosti, a u finalu su s 3:2 bili bolji od TIS-a. Treće mjesto osvojio je Zagreb 1 i BiH.
Craiova-Bistrita uzela je naslov u konkurenciji mlađih kadeta nakon što su s 3:2 svladali Englesku 1. Treće mjesto osvojili su TIS i Engleska 2.
U ekipnoj konkurenciji kod najmlađih kadeta naslov je osvojila Bistrita svladavši u finalu s 3:2 Millenium Vršac-Zeder. Treće mjesto osvojila je Pula 1 i Mengeš-Azzura.
Kombinacija Bjelovara i Aquaestila osvojila je juniorski turnir nakon što su u finalu s 3:1 svladali Kajuh Slovan. Treće mjesto osovojio je Varaždin i TIS.
Kod kadetkinja najbolja je bila ekipa Vitez-Dobanovaca, a u finalu su s 3:1 bili bolji od Slavije Kovačice. Treće mjesto osvojila je BiH i Mengeš-Fužinar.
Letrika-Kajuh Slovan pobjednici su turnira mlađih kadektinja, a u finalu su s 3:2 bili bolji od Bistrite i Arada. Treće mjesto osvojila je ekipa Catalunye 1 te Čoka-Čelarevo.
Kod najmlađih kadetkinja gledali smo klupski obračun, Pula 2 je s 3:0 bila bolja od Pule 1. Treće mjesto osvojile su Savinja i Novo Mesto te Victoria Carei.

You may also like...