60 godina STK Velika Gorica – Stanfar!

Stolnoteniski klub Velika Gorica Stanfar obilježila je 60 godina od osnutka kluba.

Nakon svečane sjednice kluba podijeljena su priznanja, a nagrade su primili Mirko Žužić, Branko Dujmović, Tomislav Elger, Stjepan Mikulčić, Mladen Trstenjak, Stjepan Kos, Ivan Džankić i David Jolić. Zahvalnice su primili Grad Velika Gorica i dogradonačelnik Ervin Kolarec, BBK Atlet Power gym, Euroherc osiguranje, Zajednica športskih udugra Grada Velike Gorice, Stolnoteniski savez Zagrebačke županije, Stanfar, Horfam i HSTS.
– Najveća želja nam je dvorana, to nas najviše koči u daljnjem razvoju. Ide se prema tome da dobijemo svoj prostor, pogotovo jer nama ne trebaju dvorane velikih gabarita. Idealna bi bila ona u Srednjoškolskom centru Velika Gorica, koja bi bila pretežito namijenjena za stolni tenis. Što se tiče natjecanja uvijek smo blizu ulaska u HEP Superligu, ali za taj iskorak nedostaje nam nešto financijskih sredstava i bolji uvjeti rada. No, nije nam to prioritet, već rad s mlađim kategroijama s kojima održavamo sadašnji status – istaknuo je Davor Belužić, predsjednik kluba.
– Želim Velikoj Gorici Stanfar čestitati na 60 godina rada, izuzetno smo ponosni na ovaj klub s bogatom poviješću. Posebno želim naglasiti doajene velikogoričkog stolnog tenisa braću Ivana i Miljenka Radočaj, koji su ostavili veliki stolnoteniski pečat u ovom gradu, županiji i Hrvatskoj. Njihov rad je prepoznala Zajednica sportskih udruga te im je dodijeljena nagrada za životno djelo. Sretan sam i ponosan što sedamdesetak mladih sportašica i sportaša trenira u ovom klubu, što kvalitetno odrađuju svoje obaveze u u Prvoj ligi. Moram posebno naglasiti da sve te rezultate ostvaruju sportašice i sportaši koji su s područja grada Velike Gorice. Želim im i dalje puno dobrih rezultata, vjerujem da će imati uspjeha kao i ovih 60 godina – istaknuo je dogradonačelnik Velike Gorice Ervin Kolarec, dok je predsjednik HSTS-a Zaltko Pospiš dodao:
– Velika Gorica je sredina koja drži stolni tenis na visokom nivou, a na nama je da i dalje podržavamo ovaj klub. Uz nogometni klub, Velika Gorica Stanfar je jedan od najuspješnijih klubova ovog grada, koji je u jednom trenutku svoje povijesti bio vrlo moćan klub, gdje su se igrala i europska natjecanja. Očekujem da će Habijanec i dalje upregnuti sve svoje moći u radu s mladim igračima – zaključio je Pospiš te pritom predsjedniku kluba Davoru Belužiću uručio priznanje za dosadašnji rad u ime HSTS-a.

You may also like...