50. godina Stolnoteniskog kluba Samobor

 

Stolnoteniski klub Samobor ove godine slavi pola stoljeća uspješnog djelovanja, a tim su povodom u dvorani Synergia okupili sadašnji i bivši stolnotenisači zajedno s gostima i uzvanicima.Istodobno je promovirana i monografija, koja svjedoči o razvoju ovog sporta u Samoboru, a zaslužnim pojedincima i kolektivima dodijeljena su priznanja prenio je portal Radio Samobor.
Skupštinu je, kao i prije 50 godina, otvorio osnivač i predsjednik Kluba Ivan Medvedović, a nastavio je voditi sadašnji predsjednik Krunoslav Znika. Govorancije su bile kratke, uglavnom pozdravne, upućene gostima među kojima su bili predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš, predstavnici prijateljskih stolnoteniskih klubova, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat, predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić, tajnica Saveza Marijana Radek, nekadašnji predsjednik Stolnoteniskog kluba Samobor Slavko Šišak, predsjednik stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Synergia Samobor Viktor Jozić, samoborski župnik i dekan Davor Štuljan i drugi.
– Rijetko koji sport zahtijeva brzinu i koncentraciju ugrađenu u tehniku i taktiku, a da pri tome nije potreban veliki fizički napor. U taj sport svakako spada stolni tenis. Stolni tenis spada i u sportske igre što ga čini zanimljivim i zabavnim te kao takav naročito privlači mlade ljude neovisno o spolu igrača, a starijima osigurava održavanje vitalnosti i zdravlje kao rekreativni sport – istaknuo je Ivan Medvedović.
– Stolnoteniski klub Samobor oduvijek je bio usmjeren na masovnost i rad s najmlađim uzrastima što je rezultiralo uspješnom suradnjom sa školama, a posebice s Osnovnom školom Bogumila Tonija u čijim je prostorima klub godinama djelovao. Samoborski stolni tenis može se pohvaliti činjenicom da u proteklih 50 godina ni u jednom trenutku nije zatvorio vrata svojim članovima, ni kroz krizne 90-te kada su igrači kluba uporno i pod uzbunama dolazili na treninge – naglasio je Slavko Šišak.
– Sretan sam što sam u posljednjih desetak godina uspio nastaviti graditi klupski razvoj na temeljima koje su prije mene izgradili i utvrdili inženjeri Ivan Medvedović i Slavko Šišak. U tome su nas pratile i neke teške godine ekonomske krize koje smo, kao i uvijek u ovom klubu, prevladavali entuzijazmom – rekao je Krunoslav Znika.

O monografiji je govorio njezin izvršni urednik Edi Kirschenheuter.
– Prvih pedesetak stranica monografije odnosi se na prošlo stoljeće, a daljnjih stotinjak na ovo novije vrijeme, s tim da taj povijesni dio sadrži i mnoštvo novinskih isječaka koji su također čitljivi. S te strane to razdoblje nije zakinuto u odnosu na novo vrijeme – istaknuo je Kirschenheuter dodavši da je u monografiji i tristotinjak dokumentarističkih fotografija uz dodatnu fotogaleriju stolnoteniske svakodnevice te popis svih dostupnih imena igrača i igračica.
Također, svečana sjednica protekla je u nagrađivanju, dodjeli medalja istaknutim pojedincima i institucijama. Male plakete uručene su bivšim i sadašnjim klupskim trenerima Ivanu Medvedoviću, Eduardu Grabaru, Žeraru Tvrtkoviću, Martini Glasnović, Gordani Jajčević, Marijanu Šariću, Hrvoju Nesanoviću, Stanislavu Eskuliću, Ivanu Mardešiću, Ireni Rukavini, Bernardu Brglezu, Draženu Libriću, Pavlu Joziću i Lariju Pucaru. Velikim plaketama nagrađeni su Ivan Medvedović, posthumno Miroslav Grdić, Slavko Šišak i Krunoslav Znika. Čestitke klubu u kratkim su obraćanjima uputili Zlatko Pospiš, Hrvoje Frankić i Juro Horvat, a u ime svih nagrađenih govorio je trener Lari Pucar. Moderatorica svečanosti bila je Klara Znika.

 

You may also like...