49. međunarodno prvenstvo Varaždina!

Završen je trodnevni turnir 49. otvoreno prvenstvo Varaždina odnosno 15. memorijal Mirko Abramović na kojem se natjecalo više od 450 natjecatelja iz Austrije, Slovenije, BiH i Hrvatske.

U juniorskoj konkurenciji titulu pobjednika odnijeli su Lovro Zovko (Zagreb) i Ema Lovrić. Uspješan turnir imao je Luka Zlatkov (Dugo Selo) koji je osvojio kadetski turnir, a na juniorskom je bio brončani. Kod kadetkinja prvo mjesto osvojila je Zrinka Rebić (STK Zagreb).
U juniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Lovro Zovko. Igrač Zagreba i hrvatski reprezentativac imao je uvjerljiv nastup tijekom cijelog turnira, a u finalu je s 3:1 svladao Roka Metera. Igrač Mladosti velik posao obavio je u četvrtfinalu kada je s 3:0 bio bolji od Filipa Borovnjaka (Zagreb). Treće mjesto pripalo je Luki Zlatkovu (Dugo Selo) i Ivanu Šćuricu (Dugo Selo).
Zlatkov je juniorskoj bronci pridodao zlato u kadetskoj konkurenciji. Do finala je slavio bez izgubljenog seta, a u finalu je s 3:1 bio bolji od Leona Benka (TIS). U donjem dijelu ždrijeba igralo se nekoliko neizvjesnih mečeva. Luka Lozušić (Zagreb) je u četvrtfinalu okrenuo 1:2 protiv klupskog suigrača Filipa Kumara (7, -11, -9, 5, 8), a potom je na identičan način poražen u polufinalu od Benka (-10, 5, -11, 6, 5). Uz Lozušića treće mjesto osvojio je i Vito Milak (Visia).
Na tu broncu Milak je dodao i zlato u konkurenciji mlađih kadeta. Na putu do završnice je ispustio set, a potom je u finalu s 3:1 bio bolji od klupskog suigrača Simona Dvorskog, koji je u polufinalu s 3:1 svladao Franka Majcena (Zagreb). Uz Majcena treće mjesto osvojio je Alen Šebelja (Opatija).
Kod najmlađih kadeta pobjednik je bio Benjamin Gierlinger svladavši u finalu Juliana Meiera s 3:1, a jedinu medalju od hrvatskih predstavnika i to brončanu osvojio je Deni Vale (Pula).

Kod juniorki prvo mjesto osovjila je Ema Lovrić nakon što je u finalu s 3:0 svladala Gabrijelu Alviž (Mladost). Treće mjesto pripalo je Ivoni Štrigi (Starr) i Mariji Gnjatić, koja je za medalju okrenula 1:2 (-8, 9, -9, 7, 9) protiv Hanne Lončarević (TIS).
U konkurenciji kadetkinja najbolja je bila Zrinka Rebić (STK Zagreb). U polufinalu je s 3:1 svladala Jelenu Vukelić (Varaždin), a potom u finalu s 3:0 Emu Fučkar (Zabok). Uz Vukelić treće mjesto osvojila je i Marta Novak (Šenkovec). Celin Panholzer osvojila je turnir mlađih kadetkinja, u polufinalu je s 3:0 svladala Larisu Putignu (Pula), a potom u finalu s 3:1 i Nevu Gojković (Samobor), koja je u polufinalu s 3:0 pobijedila Victoriju Pustaj (Jaska). Prva nositeljica Bruna Gučin (Stubica) zaustavljena je u osmini finala od Nikoline Miličević (Pula) s 3:2. U konkurenciji najmlađih kadetkinja najbolja je bila Lana Benko (TIS). Nakon zlata na turniru Saša Paar mlada igračica TIS-a ponovila je uspjeh i u Varaždinu. Ovog puta u finalu se suusrela s Leeloo Vukeljom (Aquaestil) i slavila s 3:1. Vukelja je, pak, u polufinalu 3:1 svladala Franku Miškić (Šibenik) te joj uzvratila za poraz s turnira u Dugom Selu. Uz Miškić broncu je osvojila i Nađa Đulović.
U ekipnoj konkurenciji kod juniora turnir su osvojio je kombiniran sastav Mladosti i Dugog Sela nakon što su u finalu s 3:0 svladali Zabok 1. Treće mjesto pripalo je Dugom Selu i Mihovljanu. Kod kadeta turnir je osvojila Muta koja je s 3:2 svladala Mihovljan. Treće mjesto pripalo je Savinji i Splitu. U konkurenciji najmlađih kadeta prvo mjesto osvojila je ekipa Visije, a u finalu su s 3:1 bili bolji od Novog Mesta. Treće mjesto pripalo je Oberosterreischeru 1 i 2.
Kod juniorki turnir je osvojila ekipa Kema Puconci koja je s 3:2 pobijedila Varaždin. Treće mjesto osvojili su Mladost i Starr. U konkurenciji kadetkinja naslov je otišao u ruke Mengeš-Fužinaru koji je s 3:2 svladao Varaždin. Bronca je pripala mješovitoj ekipi Istarske županije i Zaboka te Fužinaru. Kod mlađih kadetkinja najbolje su bile igračice Samobora svladavši u finalu s 3:2 Stubicu. Treće mjesto podijelili su kombinirana ekipa Istarske županije i Koprivnice te Dugog Sela. U konkurenciji namlađih kadetkinja prvo mjesto osvojila je kombinirana ekipa Mladosti i Kreke. Slijedila je MGK Drava Žabnik, pa Dugo Selo te Fužinar.

You may also like...