43. Memorijal “Lovro Ratković”!

U Zagrebu se igrao 43. memorijal Lovro Ratković u organizaciji HASTK Mladost, a na turniru je nastupilo oko 400 natjecatelja.

Juniorski turnir osvojio je Leon Šantek, dok je kod kadeta najbolji bio Luka Lozušić (Zagreb). Odličan vikend na memorijalu imala je Sena Smailji koja je osvojila prvo mjesto u konkurenciji juniorki i kadetkinja.
Leon Šantek osvojio je juniorski turnir. U polufinalu je s 3:0 svladao Brunu Peteka (TIS), a potom je u finalu s 3:2 (7, -4, -8, 8, 8) pobijedio Lovra Zovka (Zagreb). Uz Peteka treće mjesto osvojio je Filip Borovnjak (Zagreb).
Kod kadeta najbolji je bio Luka Lozušić (Zagreb). U polufinalu je imao težak susret s Alenom Šebeljom (Opatija ’08.) gdje je prošao nakon pet setova (4, -10, 8, -10, 9), a potom je u finalu s 3:1 bio bolji od Leona Benka (TIS). Uz Šebelju treće mjesto osvojio je Andrija Klepić (Jaska).
Simon Dvorski (Visia) osvojio je turnir kod mlađih kadeta. U polufinalu je s 3:1 nadigrao klupskog suigrača Vitu Milaka, a potom za pobjednički pehar i Franka Majcena (Zagreb) s 3:2 (-7, 7, -9, 9, 6). Uz Milaka treće mjesto osvojio je Alen Šebelja (Opatija ’08.)
Kod najmlađih kadeta najbolji je bio Leo Bernaz (Brovinje),a u finalu je s 3:0 bio bolji od Leona Benkovića (Aquaestil). Treće mjesto osvojili su Benjamin Šargač (Ljubešćica) i Matija Volf (Šenkovec).
Kod klinaca prvo mjesto pripalo je Nikoli Juriću. Igrač Marathona turnir je osvojio bez izgubljenog seta, a u finalu je s 3:0 bio bolji od Noee Crnoje (Dugo Selo). Treće mjesto osovjili su Patrik Kireta (Zagreb) i Bono Hrnčić (MGK Drava Žabnik).

U konkurenciji juniorki najbolja je bila Sena Smailji (Srdoči). U polufinalu je s 3:1 svladala Zaru Ilić (Mladost),a u finalu s 3:1 Janju Matijašec (Varaždin).
Na juniorski naslov Sena Smailji dodala je i kadetsko zlato. Do finala je ispustila tek set, a u susretu s Brunom Borovec (Starr) je slavila nakon što je gubila 2:0 (-2, -5, 9, 5, 9). Treće mjesto osvojile su Marla Vidaković (Olimpija) i Marta Novak (Šenkovec).
Aileen Dorić (Pula) bila je najbolja kod mlađih kadetkinja. U polufinalu je s 3:2 (8, 8, -7, -8, 8) svladala Larisu Putignu (Pula), a potom u finalu s 3:0 i Brunu Gučin (Stubica). Uz Putignu treće mjesto pripalo je Nevi Gojković (Samobor).
U konkurenciji najmlađih kadetkinja prvo mjesto osvojila je Lana Benko (TIS). U polufinalu je s 3:2 (-9, 6, 6, -8, 4) svladala Emu Basanić (Pula), a potom u finalu s 3:1 i Franku Miškić. Igračica Šibenika je u polufinalu s 3:2 (-3, -9, 6, 7, 8) pobijedila Leeloo Vukelju (Aquaestil).
Kod klinceza najbolja je bila Anđela Živković (Zaton). Igračica Zatona je od četvrtfinala u svim susretima slavila u pet setova i to nakon što je vodila 2:0. U napetom finalu s 3:2 (9, 2, -8, -8, 9) je pobijedila Mariju Bogović (Malinska Dubašnica). Treće mjesto osvojile su Nicol Kršanac (Opatija ’08.) i Anamari Tolić (Mladost).

You may also like...