4. Opatija Milenij Open!

Pekka Pelz i Ivana Tubikanec (Mladost) pobjednici su 4. međunarodnog Opatija Milenij Opena u seniorskoj konkurenciji. Kod juniora najbolji je bio Jakov Jakelić (MSTC Čakovec) i Hana Arapović (TIS).

Seniorski turnir pripao je Pekka Pelzu. Švicarac je u četvrtfinalu je s 3:2 svladao prvog nositelja Luku Martineka (Dugo Selo), potom je bio bolji od Ivora Bana (Mladost), a na kraju u finalu od Jakova Jakelića (MTSC Čakovec) s 3:2. Uz Bana treće mjesto osvojio je Dani Mudit (Indija).
Nije osvojio seniorski turnir, zato je to nadoknadio na juniorskom. Jakov Jakelić (Zagreb) u polufinalu je s 3:1 izbacio Ivora Bana (Mladost), a potom je u finalu s 3:2 svladao Frantiseka Onderku (Češka). Uz Bana treće mjesto osvojio je Mauro Scharrer (Njemačka).
U kadetskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Leo Vekić (Pula) svladavši u finalu Aleksandra Čokića (Srbija) s 3:2 i to nakon što je gubio 2:0. Treće mjesto osvojili su Borna Petek (TIS) i Dušan Vezmar (Srbija).
Kod mlađih kadeta u polufinalu je bio samo jedan hrvatski predstavnik i to Leon Benko (TIS), koji je na kraju bio treći. Turnir je osvojio Belgijac Tom Closset pobjedivši u finalu Švicarca Timothya Falconniera s 3:2. Uz Benka treće mjesto osvojio je Benjamin Zijadić (BiH).
Andrej Mrkić (Pula) oKod seniorki najbolja je bila Ivana Tubikanec (Mladost) svladavši u finalu Andreu Pavlović (Aquaestil). Treće mjesto osvojile su Ivana Malobabić (Varaždin) i Marta Vukelić (Aquaestil).
Juniorski turnir osvojila je Hana Arapović (TIS). U polufinalu je s 3:1 bila bolja od klupske suigračice Klare Bardač (3:1), a potom u finalu od Marte Vukelić (Aquaestil) s 3:2. Uz Bardač treće mjesto osvojila je Sara Sušac (TIS).
Arapović je na juniorsku titulu dodala i onu kod kadetkinja, samo što je bila još uvjerljivija osvojivši turnir bez izgubljenog seta. U finalu je s 3:0 bila bolja od klupske suigračice Hanne Lončarević, koja je u polufinalu s 3:2 bila bolja od Dore Ćosić (BiH). Lončarević je težak susret imala i u četvrtfinalu gdje je protiv Brune Borovec (Starr) gubila 2:0, no na kraju je prošla u petom setu. Uz Čosić treće mjesto osvojila je Katarina Gvozdenović (Srbija), koja je za ulazak u četvrtfinale spasila 0:2 protiv Sene Smailji (Srdoči).
Sena Smailji (Srdoči) osvojila je turnir mlađih kadetkinja, a u finalnom susretu svladala je Luciju Krnić (Samobor) s 3:1. Treće mjesto osovjile su Lotta Pelz (Njemačka) i Stella Šaš (Koprivnica).
U konkurenciji najmlađih kadetkinja najbolja je bila Aileen Dorić (Pula) svladavši u finalu klupsku suigračicu Nikolinu Miličević s 3:2. Treće mjesto pripalo je Victoriji Pustaj (Jaska) i Andreji Orbanić (Pulasvojio je najmlađih kadeta, a u finalu je s 3:1 bio bolji od Gabrijela Marjanovića (Vodovod). Treće mjesto osvojili su Levi Ulrich (Njemačka) i Deni Vale (Pula).

You may also like...