21. Međunarodni Memorijal “Saša Paar”!

Prvog dana 21. memorijala Saša Paar, koji se igra u Dugom Selu, najbolji su bili Luka Lozušić (Zagreb) i Bruna Borovec (Starr) u kadetskoj konkurenciji, te Leo Bernaz (Brovinje) i Lana Benko (TIS) u konkurenciji najmlađih kadeta.

Kod kadeta polufinale je bilo rezervirano za Visiju i Zagreb. S jedne strane Filip Kumar (Zagreb) i Simon Dvorski (Visia), s druge Simon Vincek (Visia) i Luka Lozušić (Zagreb). Na kraju najbolji je bio Lozušić. U polufinalu s Vincekom je nadoknadio 0:2, a potom u finalu s 3:0 svladao Dvorskog. Inače, Kumar je polufinale osigurao u petom setu i to nakon što je gubio 2:0 od Leona Benka (TIS).
Bruna Borovec (Starr) osvojila je turnir kadetkinja. Do finala je ispustila set, a potom je u finalu s 3:1 svladala Senu Smailji (Srdoči). Treće mjesto osvojile su Marla Vidaković (Olimpija) i Marta Novak (Šenkovec). Inače, Novak je izborila polufinale nakon što je 2:0 gubila od Zrinke Rebić (STK Zagreb).
Leo Bernaz (Brovinje) osvojio je turnir najmlađih kadeta. U polufinalu je s 3:0 bio bolji od Olivera Poljaka (Sveta Nedjelja-Novaki), a potom u finalu s 3:0 od Leona Benkovića (Aquaestil). Uz Poljaka treće mjesto osvojio je Karlo Vojtić (Mladost).
Kod najmlađih kadetkinja prvo mjesto osvojila je Lana Benko (TIS). U polufinalu je s 3:0 svladala Nikolinu Pužek (Dugo Selo), a potom u finalu s 3:1 Franku Miškić (Šibenik). Miškić je finale izborila nakon neizvjesnog polufinalnog meča s Leeloo Vukeljom (Aquaestil) pobjedivši s 3:2 (9, -8, 14, -10, 9).

U Dugom Selu igrao se 21. međunarodni memorijal Saša Paar, a titule najboljih drugog dana turnira odnijeli su kod juniora Edward Ly i Hanna Lončarević (TIS), kod mlađih kadeta Alen Šebelja (Opatija ’08.) i Victorija Pustaj (Jaska), te kod klinaca Paolo Pulić (Vrsar) i Iva Duralija Lešić (Mladost).

U juniorskoj kategoriji zlato je otišlo u Kanadu. Edward Ly je do finala sve susrete riješio s 3:0, u četvrtfinalu je bio bolji od drugog nositelja Leona Šanteka (Starr), a u polufinalu od Filipa Borovnjaka (Zagreb). U finalu protiv prvog nositelja Ivora Bana (Zagreb) je živio opasno, gubio je 2:0, no na kraju je uspio okrenuti meč u svoju korist (-7, -6, 8, 13, 9). Treće mjesto osvojio je Borna Petek (TIS) svladavši u četvrtfinalu Lovra Zovka (Zagreb) s 3:1, a bronca je pripala i Filipu Borovnjak (Zagreb) nakon što je s 3:2 (16, -9, 6, -11, 8) bio bolji od Brune Peteka (TIS). Inače, Borovnjak je u osmini finala protiv Noee Vreska (Mihovljan) gubio 2:1, ali je ipak uspio izboriti pobjedu u petom setu (8, -12, -9, 7, 7).
U kategoriji mlađih kadeta pobjedu je odnio Alen Šebelja (Opatija ’08.). U polufinalu je s 3:2 (3, -10, 7, -9, 4) svladao prvog nositelja Vitu Milaka (Visia), a potom je za zlato s 3:1 bio bolji od Luke Ptičeka (MGK Drava Žabnik). Uz Milaka treće mjesto osvojio je i Gabrijel Marjanović (Vodovod), koji je za polufinale svladao drugog nositelja Franka Majcena (Zagreb) s 3:0.
Kod klinaca najbolji je bio Paolo Pulić (Vrsar). U skupini je zauzeo prvo mjesto, a međuostalim s 3:2 (-9, 9, 4, -8, 7) je bio bolji od Patrika Kirete (Zagreb). Istim ritmom nastavio je i daljnje natjecanje te je do prvog mjesta sve mečeve odigrao u pet setova. U četvrtfinalu je svladao Bonu Hrnčića (MGK Drava Žabnik) (9, 10, -9, -7, 3), potom je bio bolji od Noe Crnoje (Dugo Selo) (-7, 9, 9, -10, 9), te na kraju i od Nikole Jurića (8, -5, -4, 11, 7). Uz Crnoju treće mjesto osvojio je i Kristijan Andabak (Cibalia).

 Kod juniorki igrao se dosta zanimljiv turnir gdje je bilo šarolikih rezultata, a na kraju je najbolja bila Hanna Lončarević (TIS), druga je bila Tena Kovaček (Starr), a trećeplasirane Lucija Sitar (varaždin) i Bruna Borovec (Starr).
Lončarević je u skupini zauzela drugo mjesto s obzirom na poraz (3:2) od Sene Smailji (Srdoči). Zato je u osmini finala odmah išla na prvu nositeljicu Zaru Ilić (Mladost), no prošla je dalje s 3:1. Istim rezultatom pobijedila je sve suparnice do kraja, redom Martu Jurčević (Zagreb), Luciju Sitar (Varaždin) te na kraju i Tenu Kovaček (Starr). Drugoplasirana igračica Starra imala je težak meč u četvrtfinalu sa Smailji (6, -9, 6, -11, 9), a potom je i za finale igrala pet setova s klupskom suigračicom Brunom Borovec (-4, 9, 7, -8, 8).
Borovec, koja dan ranije osvojila kadetski turnir, za polufinale je s 3:1 svladala Marlu Vidaković (Olimpija), koja je prije toga izbacila drugu nositeljicu i tri godine stariju Gabrijelu Alviž (Mladost) s 3:2. Janja Matijašec (Varaždin) je bila druga u skupini iza Borovec, a ispala je u osmini finala nakon 3:2 poraza od Jurčević, dok je Lucija Sitar (Varaždin) za medalju s 3:2 slavila nad Ivonom Štrigom (Starr).
Victorija Pustaj (Jaska) osvojila je turnir mlađih kadetkinja. U polufinalu je s 3:0 pobijedila Nevu Gojković (Samobor), a potom u finalu s 3:2 (7, 8, -9, -5, 7) Brunu Gučin (Stubaki). Uz Gojković treće mjesto osvojila je Leeloo Vukelja (Aquaestil), koja je u polufinalu nakon vodstva od 2:0 svladana od Gučin (-12, -9, 8, 13, 6) .
Kod klinceza smo gledali okršaj mladostašica, a između se progurala i jedna igračica Opatije. Na kraju je prvo mjesto osvojila Iva Duralija Lešić svladavši u finalu s 3:0 Nicol Kršanac (Opatija ’08.). Treće mjesto osvojile su Mia Romić i Anamari Tolić (obje Mladost).

You may also like...